Uzungöl Turizm Derneği'nden TTSO'ya 'HES ziyareti'

  Yazı Boyutu - 14 +

14.03.2024, TRABZON, TTSO- Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de yapılması gündeme gelen hidroelektrik santrali projesinin iptal edilmesini isteyen Uzungöl Turizm İşletmecileri Derneği üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi ile görüştü.

Uzungöl Turizm İşletmecileri Derneği yönetim kurulu üyeleri Metin İnan, Ahmet Akyüz, İsmail Özbek ve Mustafa Aydın, 2014 yılında iptal edilen HES projesinin yeniden gündeme gelmesinin turizm sektörü ve halkta büyük tepkiye neden olduğunu ifade ederek, "Doğu Karadeniz'in ve Türkiye'nin incisi olan Uzungöl'ün turizm getirisi, yapılacak hidroelektrik santralinden çok daha fazladır. Bunun yanı sıra doğal tahribatlar oluşacak, görsel açıdan hiç de hoş olmayan manzaralar ortaya çıkacaktır. Özellikle Karadeniz'de turizm işi yapan birçok insanımız kayıplar yaşayacaktır. Karadeniz bölgesinde turizmden geçinen ve turizmin içinde olan her bir birey zarar görecektir, dolayısıyla bölge ekonomisi etkilenecektir. Bu zararın önüne geçilmelidir" dedi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Uzungöl'ün Trabzon ve Türk turizminin en önemli destinasyon alanlarından biri olduğunu belirterek, doğal güzelliğinin korunması gerektiğinin altını çizdi.


 

    Fotoğraf Galerisi