Trabzon'daki Paten Futbolu Dünya Kupası'na 5 kıtadan 40 ülke katılıyor

07.01.2023, TRABZON, TTSO - Trabzon'da 18 - 28 Şubat tarihleri arasında yapılacak 15'inci Paten Futbolu Dünya Kupası'na 5 kıtadan 40 ülkenin katılacağı belirtildi.

Uluslararası Paten Futbolu Federasyonu (FIFS) Başkanı Mehdi Salman Pour ve FIFS Türkiye Temsilcisi Sayım Adanur, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi'yi ziyaret ederek organizasyonla ilgili bilgi verdi. Mehdi Salman Pour, 142 yıllık geçmişi olan paten futbolunun ilk dünya kupasının 2003 yılında İngiltere'de düzenlendiğini ifade ederek, "Son olarak 2019'da Belçika'da Paten Futbolu Dünya Kupası'nı düzenledik. Şimdi Türkiye'deyiz ve 5 kıtadan 40 takımın katılımıyla, tarihin en yüksek katılımlı dünya kupasını düzenliyoruz" dedi.

FIFS Türkiye Temsilcisi ve TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Sayım Adanur da dünyada 200 ülkede aktif olarak oynanan paten futbolunun dünya kupasının Trabzon'da düzenlenmesine katkıda bulunan tüm kurumlara teşekkür etti.