SMART Youth Projesi Kapsamında Riskler ve Fırsatlar Üzerine Araştırma Raporu Yayınlandı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin proje yürütücüsü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın ise ortağı olduğu, Aralık 2020 tarihinde başlayıp iki yıl sürecek olan ve 4 ülkeden 6 ortağın yer aldığı "Stratejik Yönetim, Çeviklik ve Gençlik İçin Doğru Teknolojiler (SMART Youth)" Projesi; gençlerin girişimcilik becerilerini geliştirmek, onları gerçek ve dijital dünya pazarına hazırlamak ve girişimciler için olası kriz durumlarına uyum sağlayabilen çevik bir işletme kurulması konulu "Eğitim Müfredatı"nın oluşturulması amacıyla Erasmus+ Programı kapsamında (ref 2020-2-TR01-KA205-095914) Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Projenin hedef kitlesi; 'Girişimciliğe ilgi duyan 18-29 yasları arasındaki gençler ve öğrenciler', 'Yüksek Öğretim Kurumları' ve 'Gençlik Eğitimi ile İş Geliştirme alanında faaliyet gösteren kuruluşlar'dır.

Projenin faaliyetleri doğrultusunda "Riskler ve Fırsatlar Üzerine Araştırma Raporu" hazırlanmıştır. Hazırlanan Araştırma Raporu, net değerlendirme kriterleri ile birlikte risk kırılganlığı kavramının tanımına, potansiyel risklerin, sektörlerin ve etkilenebilecek işletme türlerinin ölçüm parametrelerine, olasılıklara ve işletmelerin etkilenme derecelerine odaklanmaktadır.

Girişimcilik ve girişimci becerileri mevcut işletme ortamına, değişken parametrelere, değişikliklere ve risklere bağlıyken, günümüzde epidemiyolojik durumlar gibi risklerin işletme ortamı ve küresel ekonomik koşullar üzerinde daha da büyük bir etkiye sahip olabileceği görülmektedir. Girişimcilerin ve işletmelerin başarısı; fırsatları değerlendirme, riskleri belirleme, önleme, azaltma ve yönetme kapasitelerine önemli ölçüde bağlıdır.

Araştırma aynı zamanda; paydaş ülkeler Türkiye, Bulgaristan, Romanya ve İrlanda'da girişimcilik alanındaki mevcut eğitim programlarındaki boşlukların analizinde de önemli bir adımdır.

Riskler ve Fırsatlar Üzerine Araştırma Raporu'na ulaşmak için tıklayınız

Proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitim ve etkinliklerden haberdar olmak, katılım göstermek ve proje çıktılarından yararlanabilmek için web sayfası ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.