Trabzon Toptancılar Derneği'nden TTSO'ya ziyaret

  Yazı Boyutu - 14 +

28.07.2022, TRABZON, TTSO - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret eden Trabzon Toptancılar Derneği Başkanı Mehmet Üçüncüoğlu ve beraberindeki heyet, birçok sektörü yakından ilgilendiren Trabzon Toptancılar Sitesinin kurulması çalışmaları hakkında görüş alış verişinde bulundu.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Toptancılar Sitesinin kurulması için bugüne kadar çok mesai harcandığını ancak Trabzon'un koşullarından kaynaklanan arazi sorununun çözülememesi nedeniyle şehir için önemli bir ihtiyacın karşılanamadığını kaydetti. Heyete geçmiş dönemlerde Toptancılar Sitesi kurulması yönünde yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi veren Başkan Hacısalihoğlu şöyle konuştu:

"Bugüne kadar arazi sorunu çözülemediği için bu yatırım gerçekleşmemiştir. Zaman zaman bulduğumuz arazilerin imar sorunları çözüldüğünde de o alanlar farklı amaçlarla değerlendirildi. Bugün esas sorun arazinin sağlanamamasıdır. Üst yapı için sektörün üyeleri geçmişte de bugün de taşın altına elini koymaya razılar. Toptancılar Sitesi için öncelikle kamu kaynakları da dahil olmak üzere arazi araştırması yapılmalı ve yer sorunu çözülmelidir. Toptancılar Sitesi büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir. Oda olarak Trabzon Toptancılar Derneği çalışmalarına her zaman destek olmaya hazırız."

Trabzon Toptancılar Derneği Başkanı Mehmet Üçüncüoğlu sektör üyeleri ile beraber Toptancılar Sitesine yatırım yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, özellikle Ortahisar, Akçaabat ve Yomra ilçelerinde ihtiyacın gün geçtikçe arttığını dile getirdi. Üçüncüoğlu, "Trabzon'da ticaretin döneceği bir yerimiz maalesef yok. Toptancılar Sitesi üyelerimizin imkânları ölçüsünde ya arsaya ya da binaya yatırım yapacağız" dedi.


 

    Fotoğraf Galerisi