Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı

  Yazı Boyutu - 14 +

28.05.2022, TRABZON, TTSO - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Trabzonspor'un şampiyonluğunu bir kez daha kutlayarak, "Uzun yıllardır hasretle beklediğimiz şampiyonluğu tüm dünyada ses getirecek şekilde kutlayan değerli Trabzonsporlulara şükranlarımı sunuyorum. En ufak bir taşkınlığa sebep olmaksızın gerek stadyumdan gerek şehir merkezinden gerekse de başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin pek çok şehrinden sosyal medyaya yansıyan görüntüler bizleri gururlandırmış, aynı zamanda da şehrimiz adına çok pozitif bir tanıtım olmuştur. Bu vesile ile şampiyonlukta büyük emeği bulunan başta Sayın Ahmet Ağaoğlu olmak üzere Asbaşkanımız, Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Sayın Ertuğrul Doğan'ı, Odamız meclis üyesi Sayın Sami Karaman'ı ve tüm Trabzonspor yönetim kurulu üyelerini, teknik direktörümüz Abdullah Avcı ve ekibini, futbolcularımızı ve emeği geçen tüm kulüp çalışanlarımızı şehrimize yaşattıkları bu mutluluk için şahsım ve oda meclisi adına tebrik ediyorum. Kutlamaların bu derece başarılı geçmesine katkı veren Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu'nu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'nu, Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç'i, Emniyet Müdürümüz Sayın Kenan Aydoğan'ı ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, kutluyorum" dedi. Eren sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemiz ve şehrimiz gerek pandemi yorgunluğu gerek de dünyada yaşanan gelişmelerin etkisini kısa zamanda atlatacaktır. Şehrimiz özelinde bu zor günleri aşmak adına turizm sezonundan çok büyük beklentimiz olduğu da bir gerçektir. Başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleri ile son dönemde yaşanan siyasi gelişmelerde de olumlu sonuçlar alındı. Temennimiz bu yaz gerek Suudi Arabistan gerekse diğer Körfez ülkeleri vatandaşlarının şehrimiz ile buluşmasıdır.  Aynı şekilde şehrimize Avrupa'dan gelen kişi ve turist sayısının Haziran ayı itibarı ile artan bir grafik doğrultusunda pek çok sektöre can suyu olacağını ümit ediyoruz."

HACISALİHOĞLU: SUUDİ ARABİSTAN'LA İLGİLİ KISITLAMANIN KALKABİLECEĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİZ

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Mayıs ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Trabzonspor'un şampiyonluğunu kutlarken, "Şampiyonluk ve sonrasındaki kutlamalar tüm dünyada ses getirdi ve kentimizin tanıtımına önemli katkı sağladı. Bu olayın da turizme olumlu olarak katkı sunacağı açıktır" dedi. Hacısalihoğlu, yaklaşan turizm sezonunu da değerlendirirken, "Suudi Arabistan vatandaşlarının ülkemize gelmesi açısından pandemiyle ilgili alınan bir karardan bahsediliyor. Şu aşamada değerlendirme erken olduğunu düşünüyoruz. Bu kararın kalkacağına inanıyoruz. Suudi Arabistan'dan THY ile koyulan seferler şu anda Haziran ayı için iptal edilmemiş. Bunu beklemek zorundayız. Bu kısıtlamanın kalkabileceği düşüncesindeyiz" diye konuştu.

Hacısalihoğlu, ayrıca odanın çalışmaları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.