Avrupa Birliği Trabzon'da İklim Elçilerini arıyor

21.10.2021, TRABZON, TTSO - AB Bilgi Merkezleri, TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi ve Bilim Virüsü, gençleri iklim ve sürdürülebilirlik ile ilgili harekete geçmeye davet etti. "Geç olmadan" İklim Elçileri programı şimdi Trabzon'da başladı. Son başvuru tarihi 22 Ekim 2021 Cuma!

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Geç Olmadan" İklim Elçileri programı Trabzon'da başladı. Sen de katıl!

AB Bilgi Merkezleri, TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi ve Bilim Virüsü, gençleri iklim ve sürdürülebilirlik ile ilgili harekete geçmeye davet ediyor!

"Geç Olmadan" İklim Elçileri programı şimdi Trabzon'da başladı!

Sen de #geçolmadan iklim ve sürdürülebilirlik için harekete geçmek istiyorsan, AB-Türkiye İklim Elçileri "Geç Olmadan" Programına katıl!

Bu program sayesinde hem iklim ve sürdürülebilirlik alanında kendini geliştirebilir, hem de üreteceğin projeler ile bu alandaki fikirlerini paylaşabilir, değişimin bir parçası olabilirsin!

"Geç Olmadan", AB Bilgi Merkezleri'nin yer aldığı 19 ilde, farklı tarihlerde gerçekleşecek.

2 ay boyunca online olarak yapılacak bu programa tam katılım göstererek AB - Türkiye iklim elçisi olabilir, alanında fark yaratan değişim liderleri arasında yerini alabilirsin.

Kaçırılmayacak olanaklar

Programı tamamlayan gençler;

İklim ve sürdürülebilirlik alanında seslerini duyurabilecek,

Fikirlerini projeler aracılığı ile toplumsal değişime dönüştürecek bir fırsata sahip olacak,

AB-Türkiye İklim Elçisi olarak kendilerine özel kurgulanmış katılım belgesi ve yetkinlik portföyünü almaya hak kazanacak, (Üst düzey yetkililerce imzalı)

AB-Türkiye İklim Elçileri topluluğunun bir parçası olacak ve topluluk olarak kendilerine özel ulusal ve uluslararası fırsatlara erişim şansı yakalayacak,

Yıl boyunca program katılımcılarına özel düzenlenecek olan influencer buluşmaları ve webinarlara davet edilecekler.

Programi tamamlayanlar arasindan secilecek katilimcilar 2022 AB-Turkiye Iklim Genclik Forumuna katilmaya hak kazanacaktir.

AB-Türkiye İklim Elçileri programına seçilecek 100 kişiden biri olmak için;

Herhangi bir öğretim kurumunda Üniversite öğrencisi olmanız,

Okuduğun üniversitenin iline göre başvuru yapmanız,

Öğrendiklerinizi başkalarıyla paylaşmaya açık olmanız,

Tüm eğitim sürecine eksiksiz katılmanız,

Bu harekete neden katılmak istediğinizi anlatmanız gerekmektedir.

Proje kapsamında;

Eğitim ve tüm etkinlikler dijital kanallardan yürütülecektir.

Program boyunca tüm eğitim sürecine katılmanız ve program sonunda öğrendikleriniz doğrultusunda grupça veya bireysel bir proje geliştirmeniz gereklidir.

Programa tam katılım gösterdiğiniz taktirde "AB-Türkiye İklim Elçileri" sertifikası verilecektir.

Program boyunca Avrupa Birligi Turkiye Delegasyonu, AB Bilgi Merkezleri ve Bilim Virusu sosyal medya hsaplarini takip etmeniz gerekecektir.

"Bu program tam bana göre" diyorsan, detaylı bilgi, proje süreci ve başvuru için:

Soruların için gecolmadantr@gmail.com 'den bize ulaşabilirsin