Trabzon Turizm Konseyi Genel Kurul toplantısı yapıldı

  Yazı Boyutu - 14 +

06.10.2021, TRABZON, TTSO - Trabzon'da turizm konusunda daha verimli çalışmaların yapılması amacıyla Turizmin Tek Elden Yönetilmesi Projesi doğrultusunda kurulan Trabzon Turizm Konseyi'nin genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Genel kurula Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, TTSO yönetim kurulu üyesi Özcan İlarslan, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, turizm konusunda faaliyet gösteren dernek temsilcileri ve sektör paydaşları katıldı.

HACISALİHOĞLU: AMACIMIZ TURİZMİN VERİMLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASIDIR

Toplantının açılış konuşmasını yapan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, şehir adına önemli bir birliktelik oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Amacımız Trabzon'da gelişen turizmin daha verimli ve sürdürülebilir şekilde devam etmesidir. Çalışmalarımızın daha verimli olması adına turizmin tek elden yürütülmesi konusunda adımlar attık. Sistemin devamlılığı adına paydaşlarımızla görüşmek adına bugün bir araya geldik. Bu sistemin kurulması dünya örneklerinin şehrimize uyarlamasıdır. Önümüzdeki süreçte daha da geniş kapsamlı çalışmalar sürdürülecektir. Başta Sayın Valim ve Büyükşehir Belediye Başkanıma bu sistemin kurulmasına verdikleri destek nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Tüm paydaşlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

"TURİZMİ BÖLGESEL OLARAK DÜŞÜNÜYOR VE BU ŞEKİLDE HAREKET EDİYORUZ"

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, turizmin tek elden yönetilmesinin kaynakların verimli kullanılması ve tüm paydaşların sistemin içinde olarak turizmin daha randımanlı hale getirilmesi olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böylece bölgemize ve şehrimize daha fazla turistin getirileceğine inanıyoruz. Biz, 'Trabzon'da turizm' şeklinde değil 'bölgede turizm' olarak konuları işlemeye çalışıyoruz. Alanımızı genişletmekle daha fazla insanı misafir etmeyi ve bölgemizde kalacağı günü artırarak turizmden en üst düzeyde pay almayı hedefliyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda DOKA kapsamında olan Trabzon, Artvin, Rize, Gümüşhane, Giresun ve Ordu ile Bayburt'u da katarak toplam 7 ili tanıtıp bölgesel olarak birlikte hareket ediyoruz."

"SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ BEKLİYORUZ"

Başkan Hacısalihoğlu, "Sürekli dolaşarak ve sahadan gelen bilgilerle sorunları görüyoruz. Tüm turizm paydaşlarının da tek elden yönetim sisteminin içindeki web sayfasında açılacak olan bir formu doldurmasını, sorun ve çözüm önerilerini yazılı olarak bildirmesini istiyoruz. Aksi takdirde sadece dışarıda şikayet şeklinde olursa bunları çözmemiz zorlaşacaktır. İşin sohbetten çıkıp bir projeye dönüşmesi ancak kayıtla olur. Bu bakımdan herkesten beklentimiz sorun ve çözüm önerileri ile geleceğe dönük stratejik düşüncelerini yazılı olarak bu siteme göndermeleridir. Turizmi geliştirme konusunda tüm paydaşlarımızla beraber olacağız" dedi.

ZORLUOĞLU: TRABZON TURİZMDE LOKOMOTİF BİR ŞEHİRDİR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da konuşmasında turizme yönelik yaptıkları çalışmaları anlatırken şu ifadeleri kullandı:

"Turizm şehrimiz için çok önemli bir sektör. Özellikle 2000'li yılların başlarından itibaren Trabzon'un yakaladığı ivme ve gerçekleştirdiği büyük atılım takdire şayan. Turizm anlamında Trabzon Türkiye'nin çok önemli illerinden biri haline geldi. Şehrin idarecileri olarak turizmin doğru yönlendirilmesi yaşanan sorunların minimize edilmesi anlamında ortak çatı oluşturma fikri konuşuluyordu. Sayın valimizin riyasetinde ticaret ve sanayi odamız, belediyelerimiz ve diğer paydaşlarımızla birlikte Trabzon Turizm Konseyi vücut buldu. Trabzon lokomotif bir şehirdir. Trabzon'da çok önemli altyapılar oluşturuldu ancak ciddi eksikler var. Şehrimizi daha cazip hale getirmek, kalma sürelerini artıracak çalışmalar yürütüyoruz. Çok önemli destinasyonlarımız var. Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı. Altındere Vadisi'nde dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Sümela'da büyük otoparklar yapıldı. Çok konforlu, ziyaretçiler için memnuniyet verici bir ortam oluştu. Önümüzdeki yıllarda inşallah çok daha iyi bir konuma gelecek. Uzungöl Körfez ülkelerinden gelenlerin gözbebeği. 2019'da altyapısını tamamladık. 2020-2021 yıllarında çevre düzenlemesi çalışması yaptık. Fiili işgalleri ortadan kaldıracağız. Göl ile yol arasında herhangi bir yapı bırakmayacağız. İlk kez de işletmeci olarak orada yer aldık. Hem fiyat hem kalite anlamında bir standart oluşturacağımıza inanıyorum. Kızlar Manastırı'nın restorasyonu bitti ve önemli bir işlev göreceğine inanıyoruz. Atatürk Köşkü için de özel bir proje yürütüyoruz. Çal mağarasında önemli çalışmalar yaptık."

VALİ USTAOĞLU: TURİZM KONSEYİ 9 AYRI ÇALIŞMA MASASI İLE FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRECEKTİR

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada, il genelinde destinasyon yönetimi, tanıtma ve pazarlama faaliyetlerini koordine etmek, turizm sektöründe sağlanan yerel, ulusal ve uluslararası kaynakların etkin kullanımı ve turizmin tek elden yönetimini sağlamak amacıyla oluşturulan Trabzon Turizm Konseyi'nin çalışmalarına 2020 yılının Mart ayında başlandığını belirterek şunları söyledi:

"İlimizi ekonomik ve sosyal olarak güçlendirecek, gelişimini sağlayacak en önemli sektör turizmdir. Binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan, aynı zamanda bölgenin imparatorluk başkenti olarak ön plana çıkmış Trabzon, Tarihi İpek Yolu'nun da önemli ticaret merkezlerinden biri olarak tüm dünyada bilinmektedir. Tarihi, doğası, denizi ve zengin kültür varlığıyla ülkemizin hatta dünyanın en güzel destinasyonlarından olan ilimiz, birlikte yaptığımız çalışmalarla inşallah hak ettiği en iyi konuma gelecektir. Güçlü bir Turizm yönetim modeli arayışımızın bir ürünü olan Trabzon Turizm Konseyi ile çalışmalar uzun süredir devam etmektedir. Ticaret ve Sanayi Odamız, Büyükşehir Belediyemiz, diğer kurum ve paydaşlarımız çok değerli çalışmalar yaptılar ve gelinen noktada iş birliği yapmanın güzel sonuçlarına bugün Turizm Konseyimizin açılması ile hep birlikte şahit oluyoruz" dedi. Yapılan bütün çalışmaları tek bir çatı altında toplayıp, ortak bir hafıza oluşturmak, birlikte ortak hedefler belirleyip turizmi yönetmek istiyoruz. Bu amaçla, şimdiye kadar yapılan bütün çalışmaları topladık, konusunda uzman arkadaşları istihdam ettik, güçlü ve kurumsal bir yapının ilk adımlarını atmış olduk. Genel Kurulumuzda yer alan kurum kuruluşlar ve STK'lerin destek ve önerileri ile zaman içerisinde kurumsal yapıyı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Turizm Konseyimiz, Araştırma ve Geliştirmeden, Tanıtım, Pazarlama ve Stratejiye kadar 4 ayrı bölümde, kültür ve inançtan, sağlık ve spora kadar 9 ayrı çalışma masası ile faaliyetlerini sürdürecektir."

Konuşmaların ardından Trabzon Turizm Konseyi'nin yapısı ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verildi. Toplantının son bölümünde turizm paydaşları da görüşlerini açıkladı.


 

    Fotoğraf Galerisi