Berger: Karadeniz kadınının gücünü biliyorum

17.08.2020, TRABZON, TTSO - Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi'nin organizasyonuyla Trabzon'daki kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Avrupa Birliği olarak kadın STK'larının çalışmalarına destek verdiklerini kaydeden Büyükelçi Berger, Trabzon'daki kadın hareketinin gücünün de farkında olduğunu kaydetti. Kadın STK'larının temsilcileri de TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi ile pek çok ortak çalışma yürüttüklerini bunun artarak devam etmesini beklediklerini vurguladılar.

STK Başkanları AB projelerinden dil engeli nedeniyle yeterince yararlanamadıklarını da vurgulayarak bu konuda kolaylıklar getirilmesi gerektiğini belirttiler. Büyükelçi Berger STK temsilcilerinin söz ettiği sorunların farkında olduğunu belirterek bu ve benzeri konularda mutlaka TTSO AB Bilgi Merkezi aracılığıyla kendilerine ulaşılmasını istedi.

Toplantıya TTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Göç de katıldı