Trabzon'da koronavirüs denetimleri yapıldı

06.08.2020, TRABZON, TTSO - İçişleri Bakanlığının 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelge doğrultusunda Trabzon'da da geniş çaplı koronavirüs tedbirleri denetimi başlatıldı.

"Sağlık İçin Hepimiz İçin" sloganıyla ülke çapında başlatılan denetimlerin Trabzon bölümünde Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, ilgili daire amirleri ve denetim ekipleri yer aldı.

Atatürk Alanı ve Uzunsokak'tan başlatılan denetimlerde işyerleri ziyaret edildi, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyup uyulmadığı denetlendi.

265 EKİP VE 1125 PERSONEL KATILDI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, "İçişleri Bakanımızın talimatı ile 'Sağlık İçin Hepimiz İçin' sloganıyla kapsamlı bir denetim yapıyoruz. İlimiz genelinde 265 ekip ve bin 125 personelle birlikte herkesin ihtiyacına cevap veren tüm sektörlerde yoğun denetim gerçekleştiriliyor. Amacımız farkındalık oluşturmak, vatandaşımızı uyarmak ve maske, mesafe hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını denetlemek. Bilim Kurulumuzun tavsiyesi, İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda uygulanan tedbirlerin yerine getirilip getirilmediği noktasında bugün hep birlikte sahadayız. Her birimiz maske, mesafe ve hijyen kuralına uyarsak, pandemi ile mücadelede başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise "Sayın Valimizin koordinasyonunda sabahın erken saatlerinden itibaren koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığını yerinde görmek bakımından ciddi bir denetim gerçekleştiriyoruz. Üst düzey yöneticiler olarak bizim yaptığımız biraz görünürlük, biraz dikkat çekme ve bilinçlendirme kısmı. Şu anda Trabzon'un tüm ilçelerinde ekiplerimiz her noktada sıkı bir şekilde denetimlerini yapıyorlar. Bir günlük bir çalışma değil, bundan sonra da denetimlerimiz aynı ciddiyetle devam edecek" diye konuştu.