TOBB TİCARET MERKEZİ HAKKINDA

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM), şirketlerin yurtdışı pazarlara girişte faydalanabilecekleri, ihracatın gelişmesine olanak sağlamak amacıyla mağaza/ofis/depo/showroom birimlerini bulunduran, şirketlere hukuki ve mali danışmanlık ile dağıtım ağlarının güçlendirilmesine yönelik hizmetlerin sunulduğu merkezlerdir.

TOBB tarafından Ticaret Bakanlığı?nca belirlenen hedef ülkelerde kurulması planlanan TTM?lerin ilki ABD?nin Şikago şehrinde kurulmuştur. Kuruluş aşaması tamamlanan merkezin dünyanın 3. en yoğun hava kargo taşımacılığının yapıldığı O?hare Havalimanı yakınlarında konumlandırılmış, 8.100 m2 'si depo alanı ve 1.160 m2 'si ofis alanı olmak üzere toplam 10.300 m2 kapalı alan ile Şikago'da Türk şirketlerine hizmet verecektir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle 2010/6 sayılı Tebliğ kapsamında faaliyetlerini sürdürmekte olan TOBB TM Şikago, kullanıcı şirketlere ABD'de özel olarak seçilmiş pazar segmentlerinde katma değerli hizmetler sunan ve sistemin tüm bileşenlerinin tek çatı altında toplandığı bir platform özelliği taşımaktadır.

Profesyonel ekibiyle piyasadaki rakiplerine göre birçok konuda daha teknik, belirgin avantaj ve iyileştirmeler içeren olanakları bir arada sunacak olan TOBB TM Şikago?nun, öncelikli olarak makine ve teçhizat, elektrikli makina, otomotiv yan sanayi, mobilya ürünleri, plastik, kauçuk ve kimyasal ürünler, mermer, çimento ve diğer taşlar, tekstil ve hazır giyim, gıda ürünleri ve diğer hızlı tüketim malları, demir ve çelik ile demir ve çelikten eşyalar, hava taşıtları aksam ve parçaları, alüminyum ve alüminyumdan eşyalar sektörlerinde faaliyet göstermesi beklenmektedir.

TOBB Ticaret Merkezleri ile ilgili olarak hazırlanana tanıtım sunumunu ekte bulabilirsiniz. İlerleyen dönemde ilgi duyan firmalarımızın katılımıyla detaylı bir webinar tanıtım toplantısı yapılması planlanmaktadır. ABD pazarına ilgi duyan firmaların bilgilerini ekteki TTM Bilgi Formundaki formata uygun olarak bilgilerini tobbtm@tobb.org.tr adresine bildirmeleri gerekmektedir.

TOBBTMTantmSunumu.pdf [1 MB]
TTMBilgiFormu.pdf [24 KB]