'Trabzon'un geleneksel el sanatları katma değerli ürünlere dönüştürülmeli'

  Yazı Boyutu - 14 +

20.12.2019, TRABZON, TTSO - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'un geleneksel el sanatları, yöresel desenler ve kaybolmaya yüz tutmuş değerlerinin turizm ve istihdama da katkı sağlayacak katma değerli ürünlere dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ'NDE İNCELEMELERDE BULUNULDU

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü'nü ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Sibel Karabina, 100 öğrencinin eğitim gördüğü okulda yaklaşık 500 kursiyer de bulunduğunu ifade ederek, 'Tasarım ve Üretim, El Sanatları Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi, Kuyumculuk Teknolojisi ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanlarında eğitim ve atölye çalışmalarına devam ediyoruz. Ana binamızda, Alacahan'da ve Ayasofya'da üretim ve satış yaptığımız mekânlarımız mevcut. Kültürel zenginliklerimizi tespit ederek; geleneksel renk, doku ve desenlerimizi yeni ürünlerle buluşturmayı amaçlıyoruz. Geçmişten gelen kültürel değerlerimizi böylece kalıcı hale getirmek istiyoruz. Öğrenci ve kursiyerlerimize günümüz iş alanlarına uygun, teknolojik gelişmeleri takip eden yüksek üretim standardı sağlayacak eğitim ve becerileri kazandırarak genel istihdama da katkı sağlamak gayretindeyiz' dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, çok derin bir tarihi ve kültürel geçmişe sahip olan Trabzon'un bu değerlerinin mutlaka geleceğe aktarılması gerektiğini ifade ederek, 'Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü de bu anlamda önemli çalışmalara imza atıyor. Gerek yöresel lezzetlerin, gerek yöresel el sanatları ve motiflerin geleceğe aktarılması, modernize edilerek katma değerli ürünlere dönüştürülmesi bakımından yapılan çalışmalar önemli. Turizm kenti olan Trabzon'da istihdama ve turizme de büyük katkısı olacağına inandığımız çalışmaların desteklenmesi gerekiyor. Bugüne kadar bazı projelerde ortak çalışmalar yaptığımız Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü ile bundan sonra da çalışmaktan memnuniyet duyacağız' diye konuştu.

Başkan Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra giyim, kuyumculuk, el sanatları atölyelerini gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Sibel Karabina, Başkan Hacısalihoğlu'na ziyaretinin anısına plaket takdim etti.

 

    Fotoğraf Galerisi