'Dijital dönüşümü anlamaya çalışmalıyız'

  Yazı Boyutu - 14 +

27.03.2019, TRABZON, TTSO - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi işbirliğinde düzenlenen, “Dijital Çağda Türkiye İçin Fırsatlar: Kamu Politikaları, İnovasyon ve Büyüme” konferansı İstanbul’da yapıldı. ​Konferansa Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Suat Hacısalihoğlu da katıldı.

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, konferansta yaptığı konuşmada, dijital teknolojinin yeni bir fırsat sunduğunu belirterek, “İş süreçlerini değiştiriyor, üretim ve istihdamı etkiliyor. Yeni teknolojiler bir taraftan istihdamı azaltıyor. Ama verimlilik artışı sayesinde yeni işler, meslekler ortaya çıkıyor. Ne yazık ki, biz hala işin ununda değil, ünündeyiz. Dünya, dijital ortamı iş yapmak için kullanıyor, bizlerin çoğu hala işin dedikodusundayız. Dijital dönüşüm kaçınılmaz. Hayatımıza iyi mi kötü mü gelecek, henüz bunu bilmiyoruz. Ama geleceği kesin. Dolayısıyla dijital dönüşümü mitleştirmek yerine, anlamaya çalışmalıyız” dedi.

 

“MESLEKİ EĞİTİM İLE REEL SEKTÖRÜ ENTEGRE EDECEĞİZ”

 

TOBB olarak, Milli Eğitim Bakanlığı ile önemli bir ilki gerçekleştirdiklerini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Mesleki eğitim ile reel sektörü, birbirine entegre etmeye başladık. Başlangıç olarak, her ilde 1 meslek lisesi, Odalarımız ve Borsalarımız tarafından yenilenecek ve modernize edilecek. Böylece piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modelini başlatmış olacağız” dedi.

 

Hisarcıklıoğlu ayrıca kadın ve genç girişimci kurullarının dünyanın önemli teknoloji şirketleriyle çalıştığını, 81 ilden binlerce kadın girişimciye kodlama ve e-ticaret eğitimleri verdiklerini söyledi.