Trabzon ve Doğu Karadeniz EMITT'te tanıtıldı

  Yazı Boyutu - 14 +

04.02.12019, TRABZON, TTSO - Turistik, tarihi ve kültürel öğelerinin tanıtıldığı, İstanbul’da her yıl 60’ın üzerinde ülkeyi buluşturan dünyanın en büyük 4. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) Doğu Karadeniz stantları büyük ilgi gördü. EMITT 2019’a Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) adına Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Özcan İlarslan katıldı.

 

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turistik, tarihi ve kültürel öğelerinin tanıtıldığı fuardaki DOKA standında resmi kurumların yanı sıra 100’e yakın acente ve otel temsilcisi de yer aldı. DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, yeni bir yıla yeni umutlarla girdiklerini ve 2019’da turizmde yeni rekorların kırılacağına inandıklarını söyledi.

 

TTSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Özcan İlarslan ise, bölge turizminin gelişmesi için tanıtım faaliyetlerinin sürdürüldüğünü, bunun yanı sıra turizmin 12 aya yayılması için çeşitlendirilmesi yönünde de hamleler yapıldığını vurguladı.

 

Doğu Karadeniz Bölgesi’nden EMİTT Fuarı’na katılan acente ve otellerin yurtdışına yaptığı satışların Arap turizm pazarının yanı sıra Avrupa, Yunanistan, İran, Hindistan ve Çin’e kadar ulaştığı belirtilirken, bu yıl bölgemizden hem sunulan turizm paketlerinin ve destinasyonların çeşitlendiği hem de kalite ve lüksün arttığı göze çarptı.

 

Doğu Karadeniz’e özgü tatların tanıtılıp ikram edildiği ve ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken etkinliklerin yapıldığı standı bir çok ilin valisi de ziyaret etti. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren fuara, bu yıl 94 ülkeden bin 100 ana firma (alt katılımcılarla toplamda 5 bin 602 firma) katıldı.