Başkonsolos Talanov, Rus ticaretinin önünü açıyor.

18.09.2013, TRABZON-TTSO,   Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dimitry N. Talanov, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M Suat Hacısalihoğlu ile Rusya Federasyonu ve Türkiye arasındaki ticari gelişmeleri görüştü.

Başkonsolos Talanov, Trabzon'un  Rusya Federasyonu'nun  Kuzey Osetya Alanya Cumhuriyeti  ve Güney Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini desteklediklerini söyledi. Bu kapsamda  işbirliğinin sağlanması için Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak programlar geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu'da TTSO'nun bir çok üyesinin Rusya Federasyonu ile ticari faaliyeti bulunduğunu ifade ederek yaşanan sorunların masaya yatırıldığını vurguladı.  Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Talanov'un iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin gelişmesi için azami gayret gösterdiğini sözlerine ekledi. Hacısalihoğlu, Trabzon'un dış ticarette en büyük partnerinin Rusya Federasyonu olduğunu kaydetti.