Okul servis aracı özel izin belgeleri için müracaatlar başladı

15.09.2013, TRABZON-TTSO, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında Trabzon Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde ve ilçelerden (beldelerden) taşımacılık yapacakların Belediye'den mutlaka " Okul  Servis Aracı Özel İzin Belgesi" almaları gerekiyor.

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali imzasıyla Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'na gönderilen yazılı açıklamada 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun ilgili maddeleri, Ulaştırma Bakanlığı'nın 28 Ağustos 2007 tarih ve 26627 sayılı kararı ile yürürlüğe giren Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmenliği ve Trabzon belediyesi (S) Servis Araçları Yönetmenliği gereği,  Okul Servis Aracı Özel İzin Belgeleri 16 Eylül - 31 Ekim 2013 tarihleri arasında verileceği belirtildi.

Açıklamada, müracaatların süresi içinde istenilen evrakları eksiksiz olarak teslim edilmesi, aracın teknik yeterliliklerinin tam olması, öğrencilerin kayıtlı oldukları okul yönetiminden taşınacak öğrencilerin listesi veya Okul Aile Birliği'nce yapılacak " Okul Servis Araçları Sözleşmesi" olması gerektiği vurgulandı.

Okul Servis Aracı Özel İzin Belgesi almaya hak kazanan sürücülerle ilgili yasa ve yönetmenlikler doğrultusunda denetleneceği aktarıldı. Belirtilen kural ve kaidelere uymayanların Okul Servis Aracı Özel İzin Belgesi iptal edileceği bildirilirken herhangi bir mağduriyetin olmaması için zamanında müracaatların yapılmasını dikkat edilmesi istendi.