Eşsiz Başkan Muharrem Melek 87 yaşında vefat etti.

28.07.2013, TRABZON-TTSO, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın eski Yönetim Kurulu Başkanlarından Muharrem Melek 87 yaşında vefat etti.

YEDİ YIL TTSO'DA BAŞKANLIK YAPTI

1976-1978 ve 1979- 1984 yılları arasında 7 yıl TTSO'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda oturan Muharrem Melek, verdiği hizmetlerle ardında büyük bir iz bıraktı. Muharrem Melek 1989'da Belediye Başkanvekilliği'nin yanısıra bir çok sivil toplum örgütünde görev üstlendi. Melek'in eşsiz hoşgörüsü herkesin takdirini topluyordu.

EŞSİZ BİR BAŞKAN VE ÖRNEK BİR İŞ ADAMI İDİ

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu yayınladığı taziye mesajında Melek'in eşsiz bir başkanlık dönemi geçirdiğini anımsatarak ömrünün son gününü kadar iş hayatının içinde kalan camiamızın yetiştirdiği örnek bir iş adamı olduğunu vurguladı.

ODA İLE BAĞINI HİÇ BİR ZAMAN KOPARMADI

Muherrem Melek'in oda ile hiçbir zaman bağını koparmadığını sözlerine ilave eden Başkan Hacısalihoğlu, oda da yürütülen çalışmaları sürekli takip ettiğini zaman zaman da telefon açarak görüş, öneri veya takdirlerini ilettiğini söyledi.

HERKESİN TAKDİRİNİ TOPLADI

Trabzon'da başta iş camiası olmak üzere odamızda ve bir çok kurumda verdiği hizmetlerle anılarda yer eden Muharrem Melek'in herkesin sevgisini kazandığını ifade etti.

CENAZESİ BUGÜN İSKENDERPAŞA'DA

Muharrem Melek'in cenazesi bugün ( 28 Temmuz 2013) ikindi namazına müteakip İskender paşa camiinden kaldırılacak.

MUHARREM MELEK'İN ÖZGEÇMİŞİ.

1926 yılında Trabzon'un Çömlekçi Mahallesinde doğan Muharrem Melek, lise eğitimini tamamladıktan sonra1948'de ticarete atıldı. 1950 yılında ilk defa Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeliğine seçildi. Daha sonra 1972 yılında TTSO'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Melek bu görevi 7 yıl sürdürdü. 1984-1989 yılları arasında Trabzon Belediye Başkan Vekilliği görevinde bulunan Melek'in Trabzonspor'da da yöneticilik ve divan kurulu üyeliği bulunuyor. Melek, Çocuk Esirgeme, Trafik Kazalarından koruma ve Kızılay gibi çeşitli dernek ve vakıflarda yöneticilik yaptı.

Eylül 2002 tarihinde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası yayını Trabzon Ticaret Gazetesi'nde yayınlanan "Başkanlar ve Dönemleri" yazı dizisinde Muharrem Melek ile yapılan söyleşi şöyle:

2002 Söyleşi Sayfa 1

2002 Söyleşi Sayfa 2