Pide ve ekmek gramajı ile fiyatları düzenlendi

06.07.2013, TRABZON-TTSO, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclisinde iki iştiraki olan Trabzon Enerji AŞ. ile Dünya Ticaret Merkezi AŞ.'deki sermaye artırımları ile odaya kayıtlı fırıncıların sunduğu yeni gramaj ve fiyat düzenlemesini görüşerek kabul etti.

TRABZON ENERJİ A.Ş.  İLE DÜNYA TİCARET MERKEZİ A.Ş. SERMAYE ARTIRIMI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası iştirakleri olan Trabzon Enerji A.Ş. ile Dünya Ticaret Merkezi A.Ş.'nin sermaye artırımlarına hisseler oranında katılım yönetim kurulu tarafından uygun bulunarak meclisin onayına sunuldu.  Genel Sekreter Hakan Gürhan'ın hisseler üzerinde verdiği ayrıntılı bilgilerin ardından yapılan oylamada her iki iştirakteki sermaye artırımlarına oy birliği ile katılım sağlandı.  buna göre 43 milyon TL sermayeli Trabzon Enerji AŞ.'de  binde bir hisse karşılığı 5 bin TL, 14 milyon 838 Sermayeli Trabzon Dünya Ticaret AŞ.'de yüzde 1 hisseye karşılık 5 bin TL ödenecek.

ODAYA KAYITLI FIRINCILARIN TALEBİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı fırıncıların pide ve ekmek gramaj ve fiyatlarına ilişkin talebi mecliste görüşüldü. Genel Sekreter Hakan Gürhan tarafından okunan yeni düzenleme hakkında konuşan Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy bazı gramajlarda bir önceki yıla göre eksi artışlar olduğunu kaydederek, en düşüğü eksi - 7.69 ila artı 16.25 oranındaki değişimleri oylamaya sundu.  Kabul edilen yeni fiyat düzenlemesi ise şöyle.

PİDE FİYATLARI

Pide fiyatlarında bir önceki yıla oranla artış yüzde  6.06 ila 16.25 oranlarında değişti. Buna göre;  550 gram sade pide  2.25 TL,  800grama sade pide  3.5 TL, 550 grama susamlı pide 2.50 Tl,  800 grama susamlı pide 4  Tl'den satılacak.

EKMEK FİYATLARI

Ekmek fiyatlarında ise bir önceki yıla göre eksi - 7.69 ila 6.67 oranlarında değişim yaşandı. Buna göre;  300  gram ekmek 1 TL, , 450  gramekmek 1.5 TL, , 1000  gram ekmek 3 Tl,  1700  gramekmek 5  Tl ve  2600  gramekmek 8 TL oldu.

MECLİS ÜYESİ TEYFUN SEZEROĞLU

19. Gurup  Ecza Sağlık ve Temizlik Ürünleri Hastaneler Kuaförler ve Kişisel Bakım Meslek Komitesi Meclis Üyesi Tayfun Sezer'de kürsüden yaptığı konuşmada yeni  seçilen arkadaşlara hoş geldiniz derken eski arkadaşlara da iyi çalışmalar temennisinde bulundu.

MECLİS ÜYESİ ÇAPKINOĞLU

Trabzon Ticaret Sanayi Odası 16. meslek grubu  Dayanıklı Tüketim Malları  Mutfak Eşyası Bilgisayar  meclis üyesi Ekrem Çapkınoğlu; meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmada Teşvik, Yatırım arazisi ve Lojistik merkez konusunda açıklamalarda bulundu.

" İŞVERENLER İÇİN TEŞVİK KANUNU'NDA  5084 YENİLENMELİ"

Toplantıda işverenlerin mağduriyetinden söz eden Çapkınoğlu gündemdeki iş adamları bölgesel teşvik kanunu konusunda temennilerini şu sözlerle ifade etti;

"Trabzon iş dünyasını ilgilendiren Teşvik konusu hala bir çözüme kavuşmamıştır. 5084  bittikten sonra asgari ücret ödemelerinde, işverene çalışan başına 160 TL indirim sağlanıyordu. Bu oran bugün yüzde 5 civarında. 2013 yılında öne sürülen bölgesel yatırım teşvik kapsamında Trabzon'umuz,  Samsun, Manisa gibi sanayisi bizden büyük şehirlerle aynı kefeye konulmuş ve mağdur edilmiştir. Önümüzdeki süreçte işverenlerin,  sanayicinin, tüccarın mağduriyeti giderilmeli, bu konuda çalışmalar hızlandırılmalıdır."dedi.

YATIRIM ADALARI DOĞU KARDENİZ İÇİN FAYDALI OLUR

Bir diğer gündem konusu olan Doğu Karadeniz'de yatırım arazisi sorunlarına değinen Çapkınoğlu, bu konuda TTSO'nun Başbakanlık uzmanları ile yaptığı toplantıyı yararlı bulduğunu, öne çıkan yatırım adaları projesinin hukuku zemini için alt yapının hazırlanmasından yana olduğunu ifade etti.

Çapkınoğlu, "Düzenlenen toplantı  yatırımcılar için faydalı bir gelişme olmuştur. Organizasyon için Sayın Başkanım ve Valimize teşekkür ederim. Umarım yatırım arazisi proje alt yapısı, kanun tasarısı haline getirilir ve yatırımcının önü açılmış olur." diyerek Trabzon'da iş adamları adına sorun teşkil eden arazi probleminin çözülmesi yönündeki temennilerini ifade etti.

Benzer projelerin Singapur'da bulunduğunu kaydeden Çapkınoğlu, bölgede bu uygulamanın gerçekleşmesinin ekonomik anlamda gelişmeye büyük katkı vereceğini de sözlerine ekledi.

LOJİSTİK MERKEZ DE MİKRO MİLLİYETÇİLİKTEN UZAKLAŞILMALI

Bölgenin Lojistik Merkezi Üssü konusuna da değinen meclis üyesi Çapkınoğlu: "Bölgemizde Lojistik Üs meselesinde bölgesel milliyetçilik aradan kaldırılmalı; Trabzon Ticaret Odası olarak bölge illerin odalarıyla iş birliği içerisinde uygun olan alanlara lojistik üsler kurmalıyız. Bu projeyle dünyaya açılacak olan bölgemizde odamız olarak, projenin takipçisi olmamız gerektiği görüşündeyim."  sözleriyle Lojistik Merkez Üssünün dünyaya açılma çabasındaki bölgemize getirisinin büyük olacağını savundu.

(Haber Devam Edecek)