TTSO aylık meclis toplantısı..Hacısalihoğlu üyelere proje aracılığı ile kaynak sağlamak için iş fikri üretmelerini istedi.

05.07.2013, TRABZON-TTSO,  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, geleceğin oluşturulmasında oda üyesi firmaların fikirlerinin çok önemli olduğunu belirterek, " İşletmelerimizin ürettiği fikirleri projeye dönüştürüyoruz, kaynak sağlıyoruz.  İşletmesini geliştirmek isteyen yatırım düşünen üyelerimiz odamıza başvursunlar."dedi.

AYLIK MECLİS TOPLANTISI

Trabzon  Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısı Ali Osman Ulusoy Başkanlığında yapıldı. TTSO'nun aylık faaliyet ve çalışmaları kapsayan sunumun ardından Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu  geleceğin oluşturulması için oda üyesi firmaların fikirlerinin projeye dönüştürülmesi ve bu konudaki oda destekleri, uluslararası ticarette firmaların hazırlanmaları  yanı sıra meslek komitelerinin çalışmalarını içeren bir konuşma yaptı.

FİKİR ÜRETİN, TTSO PROJEYE DÖNÜŞTÜRÜP KAYNAK SAĞLASIN

Hacısalihoğlu, ay içerisinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) İmalat- Sanayi ve Kültür-Turizm başlıklarındaki hibe desteklerini kazanan oda üyelerinin bölgeye yeni yatırımlar kazandırdığını söyledi. Oda üyelerine proje hazırlama konusunda sürekli destek verdiklerini belirten Hacısalihoğlu,  "Geleceğe dönük ihtiyaçlarını bulmak,  projelerin hayata geçmesi ve  alacak oldukları hibeleri kendi düşünceleri doğrultusunda hazırlamaları açısından en azından fikirleri elimize getirmeleri gerekmektedir."dedi.

PROJE HAZIRLANMASINDA TÜM BÖLGEDEKİ FİRMALARA DESTEK VERİYORUZ

Hacısalihoğlu, fikirleri bulunan, yatırım yapmak isteyen üyelerin bu projelerinin hazırlanmasında odamızın birimlerinin görev aldığını,  projeleri hazırlayarak Kalkınma ajansına sunduğunu, süreci yönettiği bilgisini verdi. Hacısalihoğlu, " Sadece Trabzon'a değil Kalkınma Ajansı içerisindeki tüm illere destek veriyoruz, yardımcı oluyoruz. Oradaki projelerin gerçekleşmesine katkı sağlıyoruz. Yine ekranda izlediğiniz gibi oldukça önemli miktarda sadece Trabzon'a değil diğer bölge illere de destek vermiş durumdayız. "şeklinde konuştu.

YENİ PROJE DESTEKLERİ İÇİN ÜYELERİMİZ HAZIRLIKLI OLMALI

"Şimdiden herkesin hazırlıklı olmasında yarar var." uyarısında bulunan başkan Hacısalihoğlu,  bölgeye açılacak olan yeni desteklerden daha fazla katkı alınmasının hedeflenmesini istedi.

ULUSLARARASI  TİCARET İÇİN FİRMALMAR EKSİKLİKLERİNİ TAMAMLAMALI

Uluslararası ticaret için bütün üyelerin eksikliklerini gidermesi gerektiğine işaret eden Hacısalihoğlu, şöyle konuştu. "Çok değerli meclis üyeleri, tabi her zaman amacımız üyelerimizin, firmalarımızın gelişmesi, kurumsallaşması. Bunun yanında verimliliğin artırılması, ekonomiden alacakları paylardan kendilerine katkı sağlaması Yapmış olduğumuz toplantılarda karşımıza çıkan konulardan bir tanesi de özelikle firmalarımızın, belirli bir kısmının tam hazırlıklı olmayışı. Yani uluslararası ticarete hazırlıklı noksanlıklarımızın bazen ortada olduğunu gözleyebilmekteyiz."

FİRMAMIZI ULUSLARARASI TİCARET TAM TANITMALIYIZ

"Firmalarımızdan dışa açılmada çok büyük istek olduğunu görüyoruz." şeklinde sözlerine devam ederek, " Burada önemli olan bu isteğin yanında ihtiyaçların da bir an önce tamamlanması. Bu ihtiyaçlar içerisinde kurumsal yapı, özellikle iş görüşmelerine giderken, bu iş görüşmelerinde kendimizi hazır sunamamamız. Örneğin bir katalogların getirilmemesi ve çok eski olması ya da sunumda firmaların kendilerini tam istedikleri gibi sunamaması." gibi eksiklikler olduğuna değindi.

ULUSLARARASI TİCARETTE SEKTÖREL DİL EKSİKLİĞİ

Ve bu noktada en önemlisi dil sorunu yaşandığına dikkat çeken Başkan Hacısalihoğlu dil konusunda şunları söyledi:  "Tek dil aslında İngilizceyi herkes biliyor ya da buna benzer diller de anlaşma oluyor ama, iş sektörel detaya ineceği zaman sektörel detay da bazı noksanlıklar gündeme geliyor. Dolayısıyla firmalarımızın bu dil konusundaki sektörel detayları da hazırlayıp en azından, iş görüşmeleri öncesi tercümanlara iletmesinde büyük önem olduğunu görüyoruz. Bu karşımıza çıkan önemli sorunlardan bir tanesi. "

(haber devam edecek)