Trabzonspor'a sivil toplum örgütlerinden destek ziyareti

30.03.2013, TRABZON-TTSO, Trabzon’daki sivil toplum örgütleri, Trabzonspor Kulübü’nü ziyaret ederek Başkan Sadri Şener’le görüştü ve destek mesajı verdi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı ve Trabzonspor’un kurucu Başkanı Ali Osman Ulusoy, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçı Birlikleri (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (TESOB) Yönetim Kurulu Üyesi  Temel Korkmaz, TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, TTSO Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Nalbant, TTSO Yönetim Kurulu üyeleri,  işadamı Sefer Ulusoy, Trabzon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzonspor Kulübü’nü ziyaret etti.

Kulüp Başkanı Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar’la görüşen sivil toplum kuruluşları temsilcileri, takımın içinde bulunduğu duruma üzüldüklerini ancak bu durumdan kurtulmak için eleştiriyi bir kenara bırakarak birlik olma zamanı olduğunu belirterek Trabzonspor’a olan inançlarının devam ettiğini ifade ettiler.

Kurucu Başkan Ulusoy, “Trabzon gibi bir yörede takımda bu kadar yabancı oyuncu olmaz”

TTSO Meclis Başkanı ve Trabzonspor Kurucu Başkanı Ali Osman Ulusoy, Trabzonspor’un kuruluşunu anlatarak bugünle kolay gelinmediğinin altını çizdi.

Trabzonspor’un geçmişte elde ettiği büyük başarılarda, yerli oyuncuların fazlalığına vurgu yapan Ulusoy, Trabzon gibi bir şehirde yabancı oyuncu sayısının çok fazla olmasına sitem ederek şöyle konuştu:

“Türkiye’de hiçbir yörenin insanı, Trabzon insanı kadar futbola meraklı ve eğilimli değil. Böyle bir yörede takımdaki yabancı oyuncu sayısı çok fazla. Trabzonspor’da 10’u aşkın yabancı futbolcunun olması yanlıştır. Trabzon gibi yörede, takımda 10 tane, 11 tane yabancı futbolcu olmaz, olamaz. Bir iki tane olabilir. Ancak 5 tanesi bana göre fazla. Burada teşhisi koymak lazım.”

Ulusoy, Trabzonspor’un eski başarılı günlerine dönmesini arzu ettiklerini söyledi.

Hacısalihoğlu; “Moralimizi bozmadan desteğimizi sürdüreceğiz”

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu, ziyaretin amacının sivil toplum kuruluşları olarak kulübe destek vermek olduğunun altını çizdi.

Başkan Hacısalihoğlu, “Sivil toplum kuruluşları olarak her zaman arkanızdayız, bunun bilinmesi lazım. Bu sonucu arzu etmezdik ama olabilir. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak her zaman yanınızdayız. Moralimizi bozmadan, desteklerimizi sürdüreceğiz. dedi.

Köleoğlu; “Eleştiriyi bir kenara bırakıp takımı desteklemeliyiz”

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ise takımın içinde bulunduğu böyle bir dönemde eleştirilerin bir kenara bırakılarak destek verilmesi gerektiğini belirterek, “Her zaman Trabzonspor’un arkasında olmalıyız” diye konuştu.

Gürdoğan; “Yarınki maçtan iyi bir sonuçla ayrılıp eski günlere dönmeyi umut ediyoruz”

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan da Trabzonspor’un Türkiye’nin her yerinde taraftarı bulunan büyük bir kulüp olduğunu dile getirerek “Yarınki maçtan sonra eski günlere kavuşacağını ümit ediyoruz” dedi.

Kulübün zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Trabzon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, “Ancak bunu atlatacağına inanıyorum. Hepimiz destek olmalıyız. Arkanızdayız, her türlü desteğe hazırız” dedi.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım da ziyarete bir Trabzonspor taraftarı olarak katıldığını belirterek şöyle konuştu:

“Trabzonspor dünyanın her yerinde çok önemli bir marka. Sadece Trabzon için değil Türkiye için de böyle. Böyle bir takıma herkesin sahip çıkması lazım. Şimdi birlik, beraberlik ve destek zamanı” dedi.

İşadamı Sefer Ulusoy da fanatik bir Trabzonspor taraftarı olduğunu dile getirerek, “Ne yapılması gerekiyorsa yapalım ve takımı eski günlerine döndürelim” diye konuştu.

Başkan Sadri Şener; “Bu destekler moralimizi artırıyor”

Ziyarete teşekkür eden Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, verilen desteklerin morallerini düzelttiğini ve şevklerini artırdığını söyledi.

Şener; “Bu sene sonuçlar olarak geride kaldık ama telafi edecek imkanımız var”

Başkan Şener şöyle konuştu:

“Kurucu başkanımızı burada görmek çok önemli. Hepinize teşekkür ediyoruz. Bu sene sonuçlar olarak geride kaldık ama telafi edecek imkanımız var. Böyle destek aldıkça umudumuz, şevkimiz daha fazla artıyor. Eleştiriler bir yere kadar anlamlı ama bir yerden sonra insana zarar veriyor. Teşvik önemli. Umarız yıl sonunda çok iyi bir sonuçla ayrılıp, yeni bir takımla, yeni bir vizyonla tekrar Trabzon camiasına güzel günler yaşatırız” dedi.

Ziyaretin sonunda kulüp binası önünde fotoğraf çektirildi.