Garanti Anadolu Sohbetlerinde konuşan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu: Trabzon gelecek 10 yılda 4 kat büyüme stratejisi taşımalıdır.

04.09.2012, TRABZON – TTSO, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, önümüzdeki 10 yıl içerisinde Trabzon ekonomisinin yaklaşık 4 kat büyüme stratejisine sahip olması gerektiğini vurguladı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Garanti Bankası işbirliğinde gerçekleştirilen  “ 82. Garanti Anadolu Sohbetleri Toplantısı” nin 2012 yılı programı Trabzon Novotel de yapıldı.  Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nazif Karadere’nin açılışını gerçekleştirdiği toplantıda, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon TSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu birer konuşma yaptılar.

Toplantıdaki konuşmasında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, mevcut konumu ile Avrasya, KEİ yani Karadeniz Havzası, Kafkasya Ülkeleri nde çok iyi yapılabilecek bir konuma ulaştığını söyledi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü 20. Yaşını kutladığını, önümüzdeki on yıllık dönem içinde ulaştırmadan enerjiye birçok sektörde potansiyellerin değerlendirileceği işbirliklerinin sağlanacağını vurguladı.

Bu bağlamda gelecek 10 yıllık Trabzon stratejisinin de kendini belirlediğini ifade eden Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, 4 kat büyümenin hedeflenmesi gerektiğini dile getirdi. Hacısalihoğlu, “ Karadeniz gölü olarak tanımladığım bu alanda ki potansiyellerin çok iyi değerlendirilmesi Trabzon’un kalkınması ve gelişmesi için çok önem arz etmektedir. Önümüzdeki gelecek on yıl stratejimizde 4 Milyar TL sermayeye, 4 Milyar TL krediye ve 1 milyar doları aşkın ihracat sahip olan Trabzon bu rakamları en az 4 kata çıkarmalıdır.” dedi.

DEİK Türk-Rus İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Cihan Candemir, “ Trabzon’un Dış Ekonomik İlişkilerinin Geliştirilmesi ve Komşu Ülkelerin Sunduğu Fırsatlar”, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi,Türk-Avrasya İş Konseyleri Başkanı Tuğrul Erkin “ Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon’un Konumu ve Gelecek Stratejileri”, İstanbul Bilgi Üniversitesi İİBF Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat “ Makro Ekonomik Veriler Işığında Trabzon’un Bugünü ve Geleceği” konularında görüşlerini açıkladılar.

Toplantının” Fındık Üzerine Güncel Değerlendirme”  konulu panel bölümünde Sabırlar Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Sabır, Poyraz –Poyraz Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Poyraz birer sunumda bulundular.