AB Öykü Yarışmasında Trabzon Türkiye İkincisi Oldu

  Yazı Boyutu - 14 +

19.03.2011, TRABZON-TTSO, Tevfik Serdar Anadolu Lisesi öğrencisi Dilara Şengül, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen Liselerarası AB Öykü Yarışması’nda Türkiye ikincisi oldu.

AB Türkiye Delegasyonu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liselerarası AB Öykü Yarışması sonuçlandı.  Yarışmada Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi öğrencisi Dilara Şengül, hazırladığı ‘Bir Kumaş Özgürlük’ adlı öykü ile Türkiye ikinciliğini kazandı. Şengül, ödülünü AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi MarcPierini’den aldı. Şengül’ün danışmanlığını ise Tevfik Serdar Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Ömür yaptı.

İstanbul’da yapılan yarışmanın finaline 18 ildeki 800 okuldan 2 bin öğrenci öyküleri ile katıldı. Yarışmada ‘Diyeceğin Bir Şey Var Mı?’ isimli öykü ile İstanbul Vehbi Koç Vakfı Özel İlköğretim Okulu ve Lisesi’nden Alper Bakım birinciliği, Mersin İçel Anadolu Lisesi’nden Batuhan Maraşlı ise ‘Yüzleşme’ isimli öykü ile üçüncülük ödülünü aldı.

Öykü Yarışmasına katılan ve illerden dereceye girerek gelen öğrenciler dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi.

Bu yıl dördüncüsü yapılan yarışmada, AB’nin barış, birlik, eşitlik, güvenlik, dayanışma gibi temel değerlerinden olan ‘özgürlük’temalı kısa öyküler yarıştı. Öğrenciler yazdıkları öykülerde demokrasilerde özgürlüğün önemini vurgulayarak bu değerin günlük hayattaki anlamı üzerindeki düşüncelerini kağıda döktü.

Türk yazarlar, AB Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerinden oluşan jüri heyeti tarafından seçilen yarışmanın galipleri, Mart ayında çıkacakları Budapeşte ve Brüksel gezilerinde hem AB kurumlarını ziyaret edecek hem de Avrupalı genç yazarlarla tanışma imkânı bulacaklar.

Türkiye genelindeki 18 ayrı merkezde yerleşik AB Bilgi Ağı tarafından koordinasyonu üstlenilen Öykü Yarışması, her yıl AB Delegasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenleniyor.

Dilara Şengül’ün ikinciliği layık görülen ‘Bir Kumaş Özgürlük’ isimli öyküsünü okumak için tıklayınız.