Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Küçük, dershanecileri özel okul ve özel üniversite kurmaya teşvik etti.Mehmet Küçük, 'Trabzon'daki dershane sayısı nüfusla kıyaslandığında çok fazla'

  Yazı Boyutu - 14 +

17.03.2011, TRABZON-TTSO, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi üyelerine özel okul ve özel üniversite kurmaları çağrısında bulundu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri ile Kırtasiye Ürünleri Ticareti Meslek Komitesi üyelerine özel öğretim kurumları hakkında bilgi veren Küçük, konuşmasının sonunda mevzuatta yapılan değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de iyi ve kaliteli bir öğretim hizmeti verilmesinde özel öğretim kurumlarının rolüne atıfta bulunan Küçük, bu sayının artırılması gerektiğini belirtti.

Türkiye’deki özel okul oranının yüzde 3’ler seviyesinde olduğunu dile getiren Küçük, OECD’nin belirlediği oranın yüzde 10 olduğuna dikkat çekti.

Özel okullardaki öğrenci ve öğretmen sayıları hakkında da bilgi veren Küçük, “Özel okullarda 466 bin öğrenci öğrenim görüyor. Öğretmen sayısı ise 52 bin. Yani ortalama her 8 öğrenciye bir öğretmen düşüyor. Bu sayı resmi öğretim kurumlarında 23 öğrenciye bir öğretmen şeklindedir” diye konuştu.

Özel okul sayısının artması durumunda bunun istihdama da önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Mehmet Küçük, şöyle konuştu:

“Bizde de özel okulların oranı, Avrupa’daki gibi yüzde 10’lar seviyesine çıkarsa, bu toplam 100 bin öğretmenin daha istihdam edilmesi demektir. Şu anda atama bekleyen öğretmenler düşünüldüğünde bu sayının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkar.”

Küçük, çeşitli sınavlarda elde edilen başarıların yüzde 70’inin özel okul öğrencilerine ait olduğunu da vurguladı.

Türkiye’de dershane sayısının fazla olduğunu, ancak bu sayının giderek düştüğünü dile getiren Küçük, Trabzon’daki dershane sayısının da nüfusla kıyaslandığında yüksek olduğunu vurgulayarak eğitimcilere özel okul ve üniversite kurmaları çağrısında bulundu:

“Trabzon’da 52 dershane var. Bu sayı çok yüksek. Türkiye’de dershane sayısı giderek azalıyor. Dershane sahipleri giderek özel okul ve özel üniversite kurma işine eğiliyorlar. Bu durum bizi çok mutlu ediyor. Ben Trabzonlu hemşerilerimin de gerekli şartları oluşturarak özel okul ve özel üniversite konusuna eğilmelerini diliyorum.”