2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi Hazırlık toplantısı yapıldı. Vali Dr. Recep Kızılcık: Zirvenin bölgemize katkısını en üst düzeyde sağlamalıyız.

  Yazı Boyutu - 14 +

18.02.2011, TRABZON – TTSO, 2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi hazırlık toplantısı, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında yapıldı. 27-30 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılacak olan zirvede, 250’ye yakın yabancı işadamı bölgede çeşitli sektörlerde iş görüşmelerinde bulunmak üzere alım heyeti programı kapsamında Trabzon’a gelecek.

Davetli ülkelerin devlet erkanının katılım göstereceği zirvede  açılış konuşmalarında, işbirliği sürecinin geliştirilmesi kapsamındaki çalışmalar gündeme gelecek. Zirve ile eş zamanlı olarak “Karadeniz Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık Fuar”ıda düzenlenecek.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıya, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlık yaparken,  Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen,  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçılar birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan,  Diş Ekonomik İlişkiler Kurulu temsilcisi Serdar Arıkan, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir Şengün, TÜRSAB Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, KOSGEB Müdürü Mehmet Turhal katıldı.

Toplantı öncesinde açıklamada bulunan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ilki 2008 yılında gerçekleştirilen zirvenin başarılı görülmesi neticesinde tekrarlandığını anımsattı. Ticari ve ekonomik olarak katkılarının sürdürülmesi için tekrarını en iyi şekilde gerçekleştirmek için hazırlık toplantısı için bir araya gelindiğini aktardı.

Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin katkıları ile gerçekleştirilecek olan zirveyi şehir olarak katkının en üst düzeyde sağlanması konusunda planlamaların ele alınacağını ifade eden Vali Dr. Recep Kızılcık, “ 2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi, 27-30 Nisan 2011 tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecektir. Kamu kurum ve kuruluşları yanı sıra sivil toplum örgütlerimizin etkin desteği ile daha başarılı bir zirve gerçekleştireceğiz. Bölgemizin ticari imkânlarını artırmak ve ihracatı da bu doğrultuda daha iyi nasıl geliştireceğimizi ortaya koyacağız. “dedi.

II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi ile eş zamanlı Alım Heyeti Programı 27-30 Nisan 2011 tarihlerinde Trabzon’da Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği ve Ticaret Sanayi Odası organizasyonunda gerçekleştirilecektir.

2’ncisi gerçekleştirilecek organizasyonun 2008 yılında Yurtiçinden ve 23 ülkeden Bakan ve üstü erkan, kurum ve kuruluş üst düzey temsilcileri, basın mensupları ile firma temsilcilerinden oluşan 500 civarında katılımcı ile başarıyla gerçekleştirilmiştir.

27-30 Nisan 2011 tarihlerinde 2’incisi gerçekleştirilecek sözkonusu organizasyona bu sene tarihi İpekyolu ve KEİ hinterlandında yer alan aşağıda belirtilen 24 ülkeden resmi, basın ve ithalatçı firma olmak üzere yaklaşık 250 civarında yabancı katılım beklenmektedir.

Katılımcı Ülkeler : Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, ÇHC, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Rusya Federasyonu, Suriye, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Arnavutluk, Bulgaristan, Karadağ, Makedonya, Moldova ve Romanya

Sektörel oturumlar ve resmi, firma ikili iş görüşmeleriyle içeriği zenginleştirilecek sözkonusu Zirve ile eşzamanlı olarak “Karadeniz Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık Fuar”ı düzenlenecek olup, programa ilişkin taslak aşağıda sunulmuştur.