İllerin yarıştığı Emit Fuarının gözdesi Trabzon oldu. TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Erkut Çelebi: 2011 yılında Türkiye 30 milyon turist bekliyor, bu bereketten Trabzon payını almalıdır

12.02.2011, TRABZON – TTSO, Kısa adı EMITT olan  ''15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT 2011''Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımı ile İstanbul BeylikdüzüTüyap Fuarında tamamlandı.. Fuarın katılan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Üyeleri Erkut Çelebi ile Özcan İlarslan’da değerlendirmede bulundu.

Türkiye’nin şehirlerinin büyük oranda katılım gösterdiği Emit Fuarında Trabzon’un standının ayrı bir gözde olduğunu vurgulayan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erkut Çelebi,Erkut Çelebi,15 yıldır geleneksel olarak yapılan Emitt Fuarının 2011 yılı programında 60 yabancı ülke stant açtığını belirtti.

Çelebi şu açıklamada bulundu: “Türkiye'den ise başta Valilik ve Belediyeler olmak üzere, turizm firmalarından 3 bin 500 standın yer aldığı Emitt'in açılış töreni görkemli oldu. Fuara katılan protokol üyelerinin Trabzon standıgezdiğini ve hayran kaldıklarını ifade ettiler.“

TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Erkut Çelebi,  2023 yılında 50 milyon turist hedeflediğini açıkladı. Trabzon’un da bu pastadan yüksek pay almasının kalkınmayı sağlayacağını belirterek öncelikle bölgenin var olan değerlerinin tanıtım, ardından yatırım ve hizmet sektörünün geliştirilmesi ile sağlanabileceğini dile getirdi.  Emit Fuarında, Trabzon standına gösterilen ilginin değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.  Fuarda Trabzon standı, eski valilerden Alaattin Yüksel tarafından da ziyaret edildi.

2011 YILI TURİST HEDEFİ 30 MİLYON, 2023 YILI TURİST HEDEFİ İSE  50 MİLYON

Kültür ve Turizm Bakanı Günay,  Emit fuarında yaptığı açıklamada bir milyara yakın insanın gezmek, görmek, öğrenmek amacıyla dünyaya çıktığını anımsattı.

Günay, Türkiye'nin gelen turist sayısı bakımından dünyada 7. ülke olduğunu, gelir açısından ise resmi rakamların dünyada 9. ülke olduğunu gösterdiğini kaydetmişti.

Türkiye'nin dünyadaki ekonomik krize rağmen gelen turist sayısı azalmayan ender ülkelerden birisi olduğunu dile getiren Günay, 2010 yılında 28,5 milyon turist sayısına ulaşıldığını, 2011 yılında da yüzde 5'lik bir artışla 30 milyon turistin hedeflendiğini, Cumhuriyet'in 100. yılında ise 50 milyon turist sayısının geride bırakılmasının ön görüldüğünü açıklamıştı.