Türkiye genelinde 2 milyon kişi Kızılay modeli ile kurban kesti. Trabzon Kurban bağışında ikinci il oldu.

09.02.2011, TRABZON – TTSO, Zorlu Grand Otel’de Türk Kızılay’ı 2010 yılı kurban bağışçılarına onurluk verme töreni düzenledi. Türkiye genelinde 2 milyon kişinin Kızılay modeli ile kurban kestiği açıklanırken Trabzon’un da en fazla bağışta bulunan ikinci il olduğu vurgulandı.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık,  Filistin Türkiye Büyükelçisi Nebi Maruf veKızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Trabzonluların katıldığı törende Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ile Yönetim Kurulu Başkanı M.SuatHacısalihoğlu’a Kızılay’a bağışlarından ötürü plaket sunuldu.

Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy’un plaketi TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan tarafından teslim alınırken Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’nun plaketi de Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık tarafından takdim edildi. Trabzon Ticaret Borsası  ve Doğu Karadeniz İhracatçı Birliği ’de ödüllendirildi.

Hazırlanan plaketler üzerine Türk Kızılay’ı tarafından , “Nerede bir insan acısı varsa orayaTürk halkının merhametini taşıyan Türk Kızılay’ı, iyilik adına insanlığın yardımına koşmaya devam ediyor.Varlığınız merhamet duygusunun teminatıdır.  İyiki varsınız!” sözlerine yer verildi.

Toplantıda Türk Kızılay’ının 756. Şubesinin Trabzon’un Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy beldesine açılacağı belirtildi. Türk Kızılay’ı Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel’in yaptığı açıklamada, 10 bin yöneticinin görev aldığı kurumda 400 bin kayıtlı kişi ve bir milyon da üyenin bulunduğunu aktardı. Adıgüzel, Türk Kızılay’ının 1 trilyon bütçeye sahip olduğunu ve 60 ülkede faaliyet gösterdiğini dile getirdi.

2010 yılında 2 milyon ailenin kurban kesimini Kızılay modeli ile gerçekleştirdiğini belirterek bu modelin yaygınlaşarak devam ettiğine vurguladı.