Başkan M.Suat Hacısalihoğlu: Mobilya ara elemanı için 80 işsiz genç aranıyor

03.02.2011, TRABZON – TTSO, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, “ Ara Elemanların Yetiştirilmesi ile Mobilyacılık Sektörünün Canlandırılması “ projesi için 80 işsiz genç arandığını, belirterek belirtilen özellikleri tutan gençlerin proje başlamadan başvurularını yapmalarını istedi.

TRABZON’DAN İŞSİZLER ARANIYOR

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, projeye Trabzon’da ikamet eden, 29 yaşını aşmamış en az Endüstri Meslek Lisesi Ağaç İşleri Bölümü veya dengi lise mezunlarının İŞKUR’a kayıt yaptırarak ön başvurularını yapabileceklerini bildirdi.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Başvuruda istenen belgeler hakkında bilgi veren başkan Hacısalihoğlu bunların,  Nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf, lise diplomasının fotokopisi, İŞKUR’a kayıtlı olduğuna dair belge olduğunu aktardı.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Başvuruların,  321 89 77 telefon numarasından Proje Koordinatörü Zübeyde Hanım Altun (Trabzon Mobilyacılar Odası)’na yapılması gerektiğini bildirdi.

İŞSİZ GENÇLER YETİŞTİKTEN SONRA İSTİHDAM DA EDİLECEKLER

Başkan Hacısalihoğlu, toplam 80 işsiz gencin teorik ve uygulamalı eğitim alması ve eğitimler sonunda başarılı olanların istihdam edilmesi hedeflendiğini kaydederek şöyle konuştu:  “ Proje kapsamında, en fazla 29 yaşında olan , Trabzon ilinde ikamet eden “işsiz ve en az EML ( Endüstri Meslek Lisesi ) Ağaç İşleri Bölümü veya dengi lise mezunu ” genç  “Boya, Montaj, Mobilya ve İskelet Koltuk Tasarımı ” konusunda teorik ve uygulamalı olarak eğitilecektir. Her bir grup 20‘şer kişiden oluşup toplamda 720’şer saat eğitim alacaktır. Eğitimler sonunda katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek ve Trabzon Marangozlar ve Mobilyacılar Odası’na kayıtlı kalifiye eleman açığı olan firmalarda istihdam edilmeleri sağlanacaktır.”

“Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı”  kapsamında Trabzon Marangozlar ve Mobilyacılar Odası tarafından uygulanmakta olan ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin ortak olarak yer alıyor.

PROJEDE TTSO VE KTÜ ORTAK, UYGULAYACI MARONGOZLAR ODASI

“Ara Elemanların Yetiştirilmesi İle Mobilyacılık Sektörünün Canlandırılması Projesi”,  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti desteğinde Trabzon Marangozlar ve Mobilyacılar Odası tarafından uygulanan “Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı”  kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin ortak olarak yer alıyor.