Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'ten günübirlik uçak seferi ile gelen turizm acente ve medya üyelerine 'Uçak Seferleri ' için Ayasofya Müzesi'nde basın toplantısı yapıldı

  Yazı Boyutu - 14 +

17.08.20120 TRABZON – TTSO Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e Trabzon’dan yapılan uçak seferleri için Ayasofya Müzesi bahçesinde basın toplantısı düzenlendi.  Toplantıya Tiflis’den günübirlik gelen turizm acenteleri ve medya üyeleri katıldı. 21 kişilik konuk Gürcülere, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ve TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Trabzon-Tiflis uçak seferleri hakkın da açıklamalarda bulundu.


VALİ DR. RECEP KIZILCIK:  TİFLİS - TRABZON UÇAK SEFERLERİ KARADENİZDE YAŞAYANLARI BİRLEŞTİRECEK VE BÖLGEYİ DAHA MÜREFFEH HALE GETİRMEYE KATKI VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Tiflis merkezli medya üyelerine açıklamada bulunan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon – Tiflis uçak seferlerinin iki dost ülke Gürcistan ve Türkiye halkını birbirine daha da yakınlaştıracağını söyledi. Özellikle iki şehir Trabzon ve Tiflis arasında bu dostluğun daha üst düzeyde yaşanacağını vurguladı.

Trabzon ve Tiflis arasındaki uçak seferlerini son derece önemsediğini ifade eden Vali Dr. Kızılcık, Tiflisli basın mensuplarına Pazar günü Sümela’da ayin yapıldığını anımsatarak, “ Bu son derece önemli.”dedi.  Yılın on iki ayı yeşil ve mavinin bir arada görülebilecek olan Trabzon’a Gürcü halkını beklediklerini aktararak, “ Bizde karayolu ile Gürcistan’a yoğun bir şekilde gidiyoruz. Air Batumi Hava Yolları Genel Müdürü ve ekibine Trabzon-Tiflis uçak seferlerini başlattıkları için teşekkür ediyoruz. Başlamak kadar devam ettirilmesi önemlidir. Bu uçak seferlerini devam ettirdiğimiz takdirdi Karadeniz bizleri ayıran değil birleştiren bir göl olacağına, daha müreffeh ve mutlu bir bağ olacağını düşünüyorum.”diye konuştu.

TTSO BAŞKANI M.SUAT HACISALİHOĞLU:  TRABZON –TİFLİS UÇAK SEFERLERİ İKİ ŞEHİR ARASINDA TİCARET VE TURİZMİ GELİŞTİRECEKTİR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, komşu ülkeler ile çok seçenekli ulaşım bağlantılarını oda olarak desteklediklerini vurguladı.  Ulaşımın ülkeleri birbirine daha fazla yakınlaştırdığını aktardı. Bu kapsamda, Air Batumi Hava Yolları tarafından 9 Ağustos 2010 tarihinde başlayan Trabzon-Tiflis uçak seferlerinin çok avantaj sağladığını bildirdi. Bu hattın süreklilik kazanabilmesi için desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Haftada üç gün yapılmakta olan Trabzon –Tiflis uçak seferlerinin iki halkın kaynaşması, ticaret ve turizm bağlarının gelişmesine katkı vereceğini kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, “ Uzun süreden beri devam eden komşularımız ile bağlantıların artırılması konusunda önemli bir kazanım daha elde ettik. Trabzon – Tiflis uçak seferleri için Batum Air Hava Yollarına teşekkür ediyoruz. “diye konuştu.

TÜRSAB DOĞU KARADENİZ YÜRÜTME KURULU BAŞKANI SUAT GÜRKÖK: TİFLİS E HAFTA DA UÇ KEZ UÇAK SEFERLERİ VAR, BÜTÜN BİLETLER ÜYELERİMİZ ACENTALARDA SATILMAKTADIR

Basın toplantısında konuşan Kısa adı TÜRSAB olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, en yakın komşu ülkemiz Gürcistan’ın Başkenti Tiflis ile yürüttüğümüz çalışmalar sonuç verdi ve Trabzon-Tiflis arasında uçak seferlerimiz başlatılmıştır. Hafta da üç kez Pazartesi ( Trabzon kalkış 16:30), Çarşamba (Trabzon kalkış 16:40) ve Cuma (Trabzon Kalkış 14:30) olarak belirlendi.

Gürkök, biletlerin bütün TÜRSAB üyesi acenteler tarafından satılmakta olduğunu ifade ederek, 33 kişilik pervaneli uçağın  yolcu trafiğinin artması ile 50 ve 100 kişilik uçakların bu hatta çalıştırılacağını aktardı.