TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu: Trabzon yılda 8-10 sektörel fuar ile ticaret hayatını geliştirecektir.

  Yazı Boyutu - 14 +

20.05.2010, TRABZON – TTSO 9. Uluslararası Yapı Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı (YAPITECH) Trabzon Dünya Ticaret Merkezi\'nde törenle açıldı.  Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ve davetlilerin katılımı ile açılış kurdelesi kesildi. Trabzon Dünya Ticaret Merkezi\'nde açılan fuar, 23 Mayıs tarihine kadar 13.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarda yapı ürünlerinin sergilendiği yaklaşık 110 stant yer alıyor.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: HEDEF YILDA 8-10 SEKTÖREL FUAR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, açılışta yaptığı konuşmada,  fuar sektörünün geliştirilmesiyle Trabzon’un ve bölge ekonomisinin güçlendirilmesine katkı verdiklerini söyledi. Trabzon’un bölgenin önemli bir fuar merkezi haline geldiğini, ekonomik kriz döneminde bulunmasına reğmen iş dünyasının fuar sektörüne katılım sağlayarak ticaret hayatını geliştirmeyi planladığını vurguladı.

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK FUAR DÜZENLENEN SIRALAMASINDA TRABZON İLK 5’DE

Fuarı düzenleyen ADG Fuarcılık adına konuşan Nihat Adıgüzel, Trabzon’un en fazla fuar düzenlenen Türkiye’nin ilk beş ili arasında yer aldığını söyledi. Adıgüzel, TTSO’nun büyük destek vermesi ile fuarcılık sektöründe Trabzon’un geliştiğini ve dünya standartlarında bir mekana sahip olduğunu anımsattı.

DEVLET BAKANI FARUK NAFIZ ÖZAK: TÜRKİYE’NİN GELİŞMİİŞLİĞİNİ GÖREREK MUTLU OLUYORUM

Devlet Bakanı Faruk Özak’da törende yaptığı konuşmada, Türkiye\'nin istikrarlı bir yapıya büründüğünü vurgulayarak, \'\'Ülkemiz bu istikrarlı yapıyla çok önemli başarılara imza atıyor. Türkiye\'nin gelişmişliğini görerek gurur duyuyorum\'\' dedi.

Trabzon\'un da artık çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını dile getiren Özak, Trabzon\'un spor, tarih, turizm, sağlık, ticaret ve sanat alanında çok önemli başarılara imza attığını vurguladı.

VALİ DR. RECEP KIZILCIK: TRABZON FUAR VE KONGRE MERKEZİ KİMLİĞİNDEN KAZANIYOR

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise Trabzon\'u \'\'kongre ve fuar merkezi\'\' yapma adına önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, \'\'Trabzon\'da açılan bu ve buna benzer fuarlar, şehir için çok önemli\'\' diye konuştu.