Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO)'ndan Kıbrıs çıkartması. TTSO Heyeti Yeni Seçilen KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu makamında kutladı. Trabzon'a davet edildi. Eroğlu: Trabzonlulara uzak değilim, en kısa sürede geleceğim

06. 05.2010,  TRABZON – TTSO 2-5 Mayıs 2010 tarihleri arasında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin katılımı ile yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde resmi görüşmelerde bulundu.

TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Başkanlığı’nda yapılan KKTC ziyaretine 128 kişi katıldı.

TTSO, KKTC’DE ÜST DÜZEY GÖRÜŞMELERDE BULUNDU

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) görüşmelerinin ilk gününde Trabzon heyeti, Cumhurbaşkanlığına yeni seçilen Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi. Trabzon heyeti, Başbakan Vekili ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer, milletvekilleri Şerife Ünverdi, Ahmet Zengin, Türkiye’nin KKTC Lefkoşe Büyükelçisi Şakir Fakılı, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile bir araya geldi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ikinci gün programında ise KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş tarafından kabul edilen Trabzon heyeti ardından Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile toplandı.

KKTC CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (BM) TEMSİLCİSİNE KIBRIS GÖRÜŞMELERİNİN 26 MAYIS TARİHİNDE BAŞLAYABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına seçilen derviş Eroğlu, 3 Mayıs 2010 tarihinde, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’la Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra gerçekleştirdiği ilk görüşmenin ardından, Trabzon heyetini kabul etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik görüşmelerin 26 Mayıs’ta başlayabileceğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU: ÇOK CANA YAKIN OLAN TRABZONLULARA UZAK DEĞİLİM. TRABZONLULARA SELAMLARIMI İLETİYORUM

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) heyetini kabulde yaptığı konuşmada, heyete ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, “ Trabzon halkına uzak değilim. Fevkalade gelişmiş bir il. İnsanı çok cana yakın. Beni ziyaret etmeniz bizi çok memnun etmiştir. Ali Osman Ulusoy ile uzun yıllardır tanışıyorum. Trabzon’a heyet aracılığınız ile çok selamlar iletiyorum.”dedi.

Pek çok Trabzonlunun KKTC’de yaşadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu,”KKTC’de yaşayan Trabzonlular çalışkan, güler yüzlü insanlar. Bu tür ziyaretlerin artmasını diliyorum” diye konuştu.

TTSO HEYETİNDEN KKTC’NİN YENİ CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU’NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ. EROĞLU; “EN KISA ZAMANDA TRABZON’A GELECEĞİM”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ( KKTC ) Cumhurbaşkanlığına seçilen Derviş Eroğlu’nun kabulünde konuşan TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, “Cumhurbaşkanlığı görevinizin hayırlı olmasını diliyoruz. Bizi kabul ettiniz teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda da sizleri Trabzon’da ağırlamaktan mutlu oluruz.”dedi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Trabzon’un yeşil doğasını özlediğini, Trabzonluların davetini en kısa sürede değerlendirmeyi, Trabzon’u ziyaret etmeyi düşündüğünü iletti.

KKTC’DE YAŞAYAN TRABZONLULAR BURADA MUTLULAR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Kıbrıs’ın, “Türkiye’nin deniz aşırı bir parçası” olduğunu belirterek,” 1974’de dört bin kişiyi Kıbrıs’a getirmiştim. Buraya yerleştiler. Zaman zaman onlarla görüşüyorum. Hepsi burada olmaktan memnunlar ve mutlular.”dedi.

ULUSOY: DÜNYA BIRAKIRSA KKTC, AKDENİZ’DE TURİZM CENNETİ OLUR

KKTC’yi dünyanın biraz daha rahat bırakması halinde, bir turizm cenneti haline geleceğini aktaran Ulusoy,” İnanıyorum ki gelecekte Kıbrıs hem turizm hem de ticarette çok iyi bir duruma gelecektir. Hava trafiği ve deniz kapılarının açılması halinde KKTC, İtalya, İspanya ve Yunanistan’dan daha iyi bir turizm ülkesi olacaktır.

KKTC CUMHURBAŞKANLIĞINA DERVİŞ EROĞLU’NUN SEÇİLMESİ, KARADENİZ VE TRABZON’NU SEVİNDİRMİŞTİR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, konuşmasında, KKTC Cumhurbaşkanlığı’na Derviş Eroğlu’nun seçilmesinden, Karadeniz ve Trabzon olarak büyük bir sevinç duyulduğunu bildirdi.

HACISALİHOĞLU: KIBRIS MÜZAKERELERİNE TAVİZ VERİLMEDEN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Kıbrıs müzakerelerinin devamından yana olduklarını belirterek, “Ancak bunun taviz vermeyen bir anlayışla yapılması gerekiyor.”diye konuştu.

KKTC İLE TRABZON ARASINDA TİCARİ İLİŞKİLERİ DAHA ÜST SEVİYELERE ÇIKARMAYI ARZULUYORUZ

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon olarak Kıbrıs’taki gelişmeleri sürekli takip ettiklerini aktararak, “Trabzon’un bu hassasiyetini ticari ilişkilerimize kaydırmak düşüncesindeyiz. KKTC’de üretimlerin Trabzon üzerinden komşu ülkelere aktarılması sağlanabilir. KKTC ile Trabzon arasında ilişkilerin daha üst seviyelere çıkarılmasını arzuluyoruz.”dedi.

Ziyaretin anısına, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na, Ali Osman Ulusoy ve M.Suat Hacısalihoğlu tarafından TTSO Plaketi sunuldu.

(HABER SÜRECEK)