Gürcistan'ın Acaristan Özerk Bölgesi Başkenti Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaidze,'den TTSO heyetine: ' Trabzonlular yatırım düşünürse, şehir içinde boş arazimiz var, destek olmaya hazırız.'

  Yazı Boyutu - 14 +

04.13.2010, TRABZON – TTSO Gürcistan’ın Acaristan Özerk Bölgesi Başkenti Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaidze, “Bizim için Trabzon her hangi bir şehir değil, kardeş şehrimizdir. ” sözleri ile hafta sonu olmasına karşı TTSO heyetini makamında ağırladı. Trabzon çok hızlı gelişiyor, bu da bizi sevindiriyor.” şeklinde konuştu.
 
RUGBY MACI İÇİN TTSO HEYETİNE TEŞEKKÜR

Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaidze,  tarafsız saha Trabzon’da oynanan Gürcistan- Rusya Federasyonu arasında ki rugby maçında Gürcistan halkının karşılanması ve misafir edilmesinden herkesin memnun olarak Trabzon ayrıldığını belirterek teşekkür etti. Başkan Chkhaidze,” Biz bu karşılaşmanın Trabzon’da olmasını istemiştik. Gerçektende iyi bir sonuç aldık.”dedi.

“Biz Trabzonspor’u tutuyoruz. Ama Trabzonlu olmasına rağmen Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Trabzonspor’u tutmuyor” şeklinde espri yaparak Trabzonspor sevgisini vurgulayan Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaidze, daha sonra heyete çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi.

BATUM BELEDİYE BAŞKANI ROBERT CHKHAİDZE: BATUM’DA TÜRK YATIRIMLARINI DESTEKLİYORUZ, ÖVÜNEREK SÖYLÜYORUM EN BÜYÜK VE GÜZEL YATIRIMLAR TÜRKLERİN

Batum’da büyük çaplı altyapı çalışması yürütüldüğünü aktaran Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaidze, halen toprakaltı iletişim hatları, su ve kanalizasyon hatları, doğalgaz boru hatlarının yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

150 bin metrekareden oluşan ve 11 bini eski Batum’u kapsayan alanın tümünü yenilediklerini belirten Belediye Başkanı Chkhaidze, bu projede kullanılan granit taşlarının tamamını Türkiye’den karşılandığını vurguladı.

Batum’da trafiğin arttığını, alternatif yal güzergâhlarının oluşturulduğunu ifade eden Başkan Chkhaidze belediye otobüsleri ile ulaşımda belirli bir rahatlamayı öngördüklerini kaydetti. Batum’un merkezinden kıyısındaki her köşesine bir yenileme projesi uygulandığını bildirdi.

“Övünerek söylüyorum, Batum’daki en büyük yatırımları Türkler yapıyor” şeklinde ifade de bulunan Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaidze, gelecekte de bu durumun aynı olacağını, Türk yatırımlarını Batum’da desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. Sheraton’un bir Türk yapımı olduğunu ve Batum’un şehir içindeki en güzel yatırımlarından biri olarak gördüklerini, yatırımın şehrin görümüne ayrı bir güzellik kattığını vurguladı.

TÜRK YATIRIMLARINI ARTIRMAK İÇİN DERNEK KURDUK

Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaidze,  şehirde Türk yatırımlarını daha da artırmak için bir dernek oluşturduklarını, dernek aracılığı ile Türk yatırımcılarına daha fazla bilgi aktararak, yatırımlardaki payın artırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Batum’daki yatırımlarda Türk taşeronlarında etkili olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Chkhaidze bu anlamda Radison otel inşaatının Türkler tarafından yürütüldüğünü anımsattı. Batum’daki alt ve üst yapı ihalelerinde Türklerin yer aldığını, bundan da mutluluk duyduklarını söyledi.

TRABZONLU YATIRIMCILARA KAPIMIZ AÇIK, ŞEHİR İÇİNDE BOŞ ARAZİLERİMİZDE YATIRIM İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ

TTSO heyetine yaptığı konuşmada Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaidze,” Sizlerden yatırım yapmak isteyen varsa bu konuda desteğe hazırız. Yine şehir içinde boş yatırım alanları bulunmaktadır. Bu konuda sizi yönlendirebiliriz. “dedi.

Sheraton otelinin tamamlandığını, Radison ve Hilton otellerinin yapımına da devam edildiğini ifade ederek,”İki ülke ve iki kent arasında Turizmde ilerleme kaydediyoruz. Günden güne bu sektör büyüyor ve bu sevindiricidir. Turizm ve ticaret alanlarında Türkiye’nin özellikle Karadeniz Bölgesi’ndeki illerdeki odalar ile iyi ilişkiler içindeyiz. Ayrıca, her yıl olduğu gibi Trabzon festivalinde sizi bu yıl da yalnız bırakmayacağız, katılacağız.”diye konuştu.

TTSO MECLİS BAŞKANI ALİ OSMAN ULUSOY: BATUİM ŞANTİYEYE DÖNDÜ, TURİZM BATUMUN GELECEĞİNDE ÇOK ÖNEMLİ OLACAK

1990’lı yıllardan beri Batum’u yakından takip ettiğini belirten Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, 2010 yılında Batum’un bir şantiyeye dönüştürüldüğünü, büyük bir gelişme yaşandığına dikkat çekti. Batum’un turizm sektörüne çok ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Ulusoy, ülkelerin gelişmesi ve kalkınmasında turizmin çok büyük katkısı bulunduğunu söyledi. İki ülke arasında pasaportsuz geçişlerin sağlanması gerektiğini bunun için çalışmalarda bulunacağını aktaran Ulusoy, “ Belediye Başkanı Robert Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaidze’nin döneminde çok gelişme olduğunu bizler dışarıdan gözlemleyebiliyoruz. Bugün iki tane beş yıldızlı otel Batum’da hizmet veriyor. Yakında üç tane daha 5 yıldızlı otel devreye girecek. “şeklinde konuştu.

TTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI M.SUAT HACISALİHOĞLU, BELEDİYE BAŞKANIN DAN TÜRK YATIRIMCILARA DESTEK OLMASINI İSTEDİ. TTSO’DA GÜRCİSTÜN MASASI KURULDUĞUNU BİLDİRDİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda olarak amaçlarının Türkiye ve Gürcistan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler yanında, kültürel ve sosyal projeleri de geliştirmek olduğunu ifade etti. Bu amaçla, Trabzon’daki Gürcistan Başkonsolosluğu ve Batum’daki Türkiye Başkonsoloslukları ile yakın işbirliği içinde bulunduklarını söyledi.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO’nun Dış İlişkiler Bölümünde, Gürcistan masası oluşturulduğunu kaydederek, buradaki amacımız, yatırımcılara karşılıklı olarak destek vermek ve sorunları varsa çözüm üretmek olduğunu iletti.

TTSO MAYIS AYININ İLK HAFTASI BATUM EXPO 2010 FUARINDA STAND KİRALADI, TRABZON TURİZM SEKTÖRÜNÜ TANITACAK

Mayıs ayında Batum’da gerçekleştirilecek olan Batum Expo-2010 Turizm Fuarı’nda TTSO’nun stant kiraladığını ve ikili işbirliklerini özel sektör arasında sağlamak için çalışmalarda bulunduğunu bildirdi. Gürcistan’ı turizm açısından çok önemsediklerini ifade etti.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaidze’den kendi alanında Türk firmalarına yardımcı olmalarını isteyerek, “ Birçok iş adamımız ve odamız üyesi firmalar Batum’da yatırım yapmak istiyor. Ama aynı zamanda da tereddüt yaşıyorlar. Bu açıdan iş adamlarımıza yardımcı olmanız iki ülkenin lehinedir. Desteğiniz ilişkilerimize kolaylık ve rahatlık sağlayacaktır” diye konuştu.