TTSO-HSBC Bankası ile kredi protokolü imzaladı. Başkan Hacısalihoğlu bankalara yaptığı çağrıda, kara listeye alınan kişilerin yeniden değerlendirilmesini istedi.

  Yazı Boyutu - 14 +

11.03.2010, TRABZON - TTSO Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bankalara yaptığı çağrıda kara listeye alınan kişilerin yeniden değerlendirilmesi önerisinde bulundu. Çok küçük miktarlarda dahi listede bulunan kişilerin kredi kullanmada zorluklar yaşadığını ifade etti. Finansmanın çok önemli olduğu bu ekonomik dar boğaz da işletmelerin önünün açılması gerektiğini vurguladı.

Trabzon Ticaret ve sanayi Odası ile HSBC Trabzon şubesi arasında yapılan oda üyelerine yönelik kredi imza töreni yapıldı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve HSBC Trabzon Şube müdürü Orhan Emir arasında imza altına alınan protokol ile üyelere piyasa koşullarının altında uygun kredi imkânı sağlandı.

HACISALİHOĞLU: ZOR DURUMDA OLAN ÜYELERE DESTEK SAĞLIYORUZ

İmza törenin konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, zor durumda bulunan üyelerin banka kredilerini kullanabilmelerine destek olmaya çalıştıklarını belirtti. Kredi kullanma zorluğu yaşan üyelere gerekli kolaylıkların sağlanmasına çalıştıklarını bu kapsamda HSBC Trabzon şubesi ile de protokol imzalandığını aktardı.

HACISALİHOĞLU: BANKALAR KARA LİSTEYE ALDIKLARI KİŞİLERİ YENİDEN DEGERLENDİRSİN, İŞ ADAMLARI KARA LİSTEDEN ÇIKARILMALI, ÖNLERİ AÇILMALI

Başkan Hacısalihoğlu,  çok küçük miktarlarda olmasına rağmen bir bankanın kara listeye aldığı bir kişinin başka bankalardan da kredi kullanma olanağının engellediğini ifade etti. Bankalara yaptığı çağrıda, kara listelerin yeniden gözden geçirilmesini talep ederek, “ Küçük veya büyük miktar olsa da bu listeye girmiş olan üyelerin kredi kullanılması zorlaşıyor. Bankalar kara listeye aldıkları kişileri yeniden gözden geçirip değerlendirmelerinde yarar görüyoruz. Ekonomik sıkıntıda üyelerin ve işletmelerin reel piyasada önünü açmalıyız.” şeklinde konuştu.

HSBC BANKASI TRABZON ŞÜBE MÜDÜRÜ ORHAN EMİR:

HSBC Bankası Trabzon Şube Müdürü Orhan Emir’de yaptığı açıklamada, TTSO ile Bankamız arasında yürütülen çalışma sonucunda, TTSO üyesi firmalara ticari faaliyetlerinin finansmanını sağlamak üzere bir kredi paketi oluşturulduğunu söyledi.

Emer şöyle devam etti: “Söz konusu paket içerisinde 36 aya kadar vade seçeneği yanı sıra 3 aya kadar da ödemesiz dönem tercihi yapılabilecektir. Paket içerisinde yer alan seçenekler nakdi krediye ilişkin fiyatlamayı belirleyecektir. Bunun yanı sıra gayri nakdi ürünler olarak tanımladığımız teminat mektubu ve akreditif tarzı ürünlerde de yine oda üyelerine yönelik özel fiyatlama söz konusudur.

Bankamızın Ticari Bankacılık alanındaki hizmetleri bu ürünlerle de sınırlı olmayıp şubelerimizde her türlü finansal ihtiyaca cevap verilmektedir.

Bu kapsamda imzaladığımız bu protokolün yaşama geçmesinde bize destek veren başta Sayın Başkan Suat Bey olmak üzere TTSO yönetimine ve Sn. Hakan Gürhan\'a çok teşekkür eder ve hayırlı olmasını dileriz.”

TTSO VE HCBC Trabzon Şube arasında yapılan oda üyelerine yönelik kredi protokolü ayrıntıları için tıklayınız.