2007 ve 2008 Dönemi Trabzon Vergi Rekortmenleri ve 50. Yılını Dolduran Üyeler Töreni

  Yazı Boyutu - 14 +

07.11.2009, TTSO - TRABZON Trabzon Vergi Rekortmenleri Ödül töreni yapıldı. “007 ve 2008 yılı dönemlerine ait gelir, kurumlar ve ihracat vergi rekortmenlerinde ilk 10 sırayı paylaşan mükelleflere geleneksel onurluk ve beratları düzenlenen törenle takdim edildi.

Ayrıca, TTSO tarafından oda üyeliğinde 50. yılını dolduran 2008 ve 2009 dönemlerindeki üyelere de plaket sunuldu.

REKORTMENLER TÖRENİNDE KİMLER KONUŞTU

TTSO’da yapılan plaket töreninde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon AKP Milletvekili Cevdet Erdöl, vergi Dairesi Başkanı Nemci Keskinsoy, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile TTSO Yönetim Kurulu başkanı M. Suat Hacısalihoğlu birer konuşma yaptılar.

Ülke ekonomisindeki son durumu, bölgedeki ekonomik gelişmelerin gündeme getirildiği konuşmalarda, özellikle 5084 sayılı yatırımların ve istihdamın uzatılması yönünde kararın alınması kriz ortamında ivedilik arz ettiği belirtildi.

Konuşmalarda, Kriz ortamında vergi verme ve rekortmen olmanın kutsal bir onur olduğu belirtildi.

TÖRENE KATILANLAR VE REKÖRTMENLERE PLEKET SUNAN DAVETLİLER

Vali Dr.Recep Kızılcık, Millet Vekili Cevdet Erdol, Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Kaya Güle, Bölge İdare Mah.Bşk Turan Aslan, Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Yönetim Kur.Bşk. M. Suat Hacısalİhoglu, Vergi Dairesi Başkanı Necmi Keskinsoy, Defterdar Abdullah Kenan Karadeniz, Vergi Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Dağdaş, İl Genel Meclisi Başkan Vekili  Arzu Yalçınalp, Gümrük Muhafaza Baş Md. Fikret Erol, Dış Ticaret Müsteşarlığı Doğu Karadeniz Bölge Müd. Ömer Naci Gençtürk, TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Köleoğlu, TESOB Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Gelir Dairesi Grup Md.  Fahrettin üçüncü, Gelir Dairesi Grup Md. Zeki Yumbul,  Malı Müşavirler Od. Bşk. Veysel Zekai Bak, Vergi Dent.Buro Başk. Yrd. Resul Kazancı, Karadeniz Vergi Dairesi Müdürü Ayhan Erincik, Hızırbey Vergi Dairesi Müdürü Ali Dal, Of Ticaret Odası Yönetim Kur. Bşk. Erdal Saral, TTSO Yönetim Kur.Eski Bşk Tayfun Sezeroğlu, TTSO Yönetim Kur.Eski Bşk. Cevdet Eyüboğlu, rekortmenler ve davetliler katıldı.

KONUŞMALAR BÖLÜMÜ

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: DAHA FAZLA VERĞİ EKONOMİYİ BÜYÜTMELE OLUR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, il bazında toplanan vergi gelirlerinin giderleri karşılamadığını söyledi. Şehir olarak amaçlarının gelir ve gideri karşılamak olduğunu belirterek,” Bu ekonomiyi büyüterek daha fazla vergi ödemekle sağlanır.”dedi.

Bu açıdan, vergi ödeyen tüm üyelerini kutladığını, ancak ilk on sırada bulunan rekortmenlere özellikle teşekkür ettiğini söyledi.

5084 YATIRIMLARIN VE İSTİHDAMIN TEŞVİKİ BİR YIL DAHA UZATILSIN

Vergi mükellefleri olarak devletten çok fazla bir şey beklemediklerini belirten Başkan Hacısalihoğlu,” Sayın Milletvekilimiz Cevdet Erdöl burada aramızda iken özellikle söylüyorum, kriz dönemlerinde 5084 sayılı yatırımların ve istihdamın teşviki bir yıl daha uzatılmalıdır. Uzatılmadığı takdirde, tüccar ve esnafımız büyük bir zorlukla karşılayacaktır. İşletmelerimiz üretim azaltacak, işçilerimiz ise ekonomi dışında kalacaklardır.”şeklinde konuştu.

YETİŞMİŞ İŞGÜCÜNÜ KRİZDE SOKAĞA BIRAKMAYALIM

Gördüğümüz kadarıyla hükümet aldığı bazı tedbirler ile kriz dönemini altı ay sonraya atmaya çalışan önlemleri devreye koyduğunu belirterek,” Önemli olan yetişmiş işgücünü sokağa bırakmamaktır. Bu kriz döneminde bu riski ülke olarak almamalıyız” açıklamasına yer verdi.

KRİZ DÖNEMLERİNDE VERGİ KONTROLLERİ VE CEZALAR İLE İŞADAMINI DAHA DA KRİZE SÜRÜKLEMEYE DİKKAT EDELİM

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, işverenler olarak vergi dairelerinden beklentileri olduğunu ifade ederek,” Özellikle bu kriz döneminde il bazında çok denetim var. Kontrollerin bir uyarı olmasına dikkat edilip mükellefler çok cezaya boğulmazsa krizi daha rahat atlatabiliriz.” görüşlerine yer verdi.

İHRACAT VERİLERİ TARIMIN ÖNCELİKLİ SEKTÖRÜMÜZ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Trabzon’dan yapılan ihracatın sektörlere dağılımına bakıldığında, tarım ürünlerinin önemli bir yer tuttuğuna işaret eden Başkan Hacısalihoğlu,sözlerine şöyle devam etti:” Görülen o ki, bu il de tarım olur olmaz tartışmalarına, ihracatımız net bir yanıt veriyor. 600 milyon dolar ihracatın önemli bir payı belirli bir standarda kavuşturduğumuz bölgemizdeki fındık oluşturmaktadır. Diğer taraftan güney bölgelerimizin yetiştirdiği yaş sebze ve meyveyi kuzey komşularımıza satmakta büyük başarı gösteriyoruz. Yine bazı makine ürünleri ihracatımızda önemli bir pay oluşturdu. Bu başarılarından ötürü buradaki ihracat rekortmenlerimizi kutluyorum”

BAŞKAN M.ŞADAN EREN: KRİZ DÖNEMİNDEKİ VERGİ REKORTMENİ ÜYELERİMİZİ KUTLUYORUM

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren, 2001 krizinde çok sıkıntılar yaşandığını anımsatarak,” biz iş dünyası olarak 2001 krizi etkileri sararken, tam toparlanmıştık, diye düşünürken bu kez de dünyadan gelen kriz ile sarsıldık. Özellikle bu dönemde vergi rekortmenliğine erişen üyelerimizi kutluyorum.”dedi.

BANKALAR İŞ DÜNYASININ ÜZERİNE GELMEMELİ

Bankacılık sektörünün, iş dünyasının üzerine gelmesinin çok doğru olmadığını özellikle kriz dönemlerinde, kendilerinin de aynı geminin içinde olduğunu anımsamalarında yarar olduğunu söyledi.
Son dönemde bankacılık sektörünün reel sektöre destek olmaya çalışmasının doğru bir yaklaşım olduğunu vurgulayan Başkan Eren,” Ekonomideki bütün zincirler birbiri ile uyumlu olarak bu dönemlerde çalışmalı, ortak bir çıkara, krizi aşmaya gayret göstermelidir” diye konuştu.

KRİZ BİTMİŞ DEĞİLDİR, İSTİHDAM DA DÜŞÜŞLER VAR, 5084 UZATILMALIDIR
Başkan M. Şadan Eren, bugün krizin bitmiş olmadığını, devam ettiğini, istihdam da düşüşler yaşandığına işaret ederek, 5084 sayılı yatırımların ve istihdamın teşviki yasasının devam ettirilmesinin çok önemli olduğunu açıkladı.

Başkan Eren, mevcut istihdamın korunması gerektiğini savunarak,” Ekonomiye, yeniden sanayici yaratmak çok zordur.. Tabii ki yeni teşvike teşekkür ediyoruz. Ama 50847u de istiyoruz. Yine, vergi barışı yasası çıkarıldı. Bu yasa tekrar çıkarılmalıdır. Reel faizlerin düştüğü bir ortamda, kamu olacaklarına yüksek faiz oranlarının hala devam etmesini doğru bulmuyoruz.”

TRABZON PROTOSTOLU SENETLERDE 2.İL

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, protostolu senetlerde Trabzon’un 2. il olduğuna dair verilerin basına yansıdığını, bunun moral bozmaması gerektiğini belirterek,” Ama gerçeklerden de kaçınılmaz. İstihdam azalması tehlikelidir. Ekonomi de kurumlar birbirine destek olmalıdır. Bu nedenle 5084’un devamı zorunludur.

MİLETVEKİLİ CEVDET ERDÖL: GEMİ YAPIMINA HIZLA BAŞLIYORUZ

Trabzon Vergi Rekortmenleri Ödül törenine katılan Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Sürmene’de yapımı devam eden tersanede, yakında mendireğin teslimatının yapılacağını açıkladı. Ayı paralelde Gemicilik meslek Yüksek Okulu’nun da tamamlandığını vurguladı. Milletvekili Erdöl,”Gemi yapımı için faaliyetlere hızla başlayacağız.”dedi.

SANAYİCİLER KTÜ İLE İŞBİRLİĞİNDEN KAÇINMASIN

Milletvekili Cevdet Erdöl, KTܒnün bilgi birikiminden bölgede müteşebbisin yararlanması gerektiğine işaret ederek,”KTܒnün araştırma tezlerini tozlu raflardan çıkaralım. 5593 sayılı kanunun imza sahibi olarak söylüyorum, biz sanayici ile üniversiteleri rahat bir ortamda buluşturduk. Bu işbirliğinde maliyetlerin yüzde 75’ini karşılayacak destekleri sağladık. Birçok sanayici bunu bilmiyor. Sanayi Bakanlığı ile üniversitelerimiz arasında oluşturduğumuz bu desteklerden yararlanın. Çok özel projelere bu bölgede bu destekler ile imza atabileceğinize inanıyorum. Marka, pazarlama, üretim aşamalarına kadar birçok destek var. Ayrıca KTÜ Teknokent’de bu bölgede sanayicilerin emrindedir.”diye konuştu.

VERGİ REKORTMENLERİNİ NE KADAR ÖVERSEK AZDIR

Milletvekili Cevdet Erdöl, tüm vergi rekortmenlerini kutladığını belirterek,“Ne kadar kendilerini översek, azdır. Dar zamanda, özel işler yapıyorlar. Kazandıklarını işçilerine veriyorlar. Devlete vergi veriyorlar. Rekortmenlerimiz bunu en üst düzeyde gerçekleştiriyorlar. Ben daha fazla rekortmenimizin olmasını arzuluyorum.” dedi.

VALİ DR.RECEP KIZILCIK: BİR İŞADAMININ RAKİBİ DÜNYADAKİ 6 MİLYARI AŞKIN NÜFUSTUR

Trabzon valisi Dr. Recep Kızılcık, global ekonomide, insanlara iş ve aş verebilmek ancak müteşebbislerin başarısı olduğunu söyledi. Bu coğrafyadaki insanların üretimlerinin, ülke sınırları içindeki 72 milyonla rekabet etmediğini, 6 milyarı aşan dünya nüfusu ile de rekabet halinde olduğunu bildirdi. Dr. Kızılcık,” Dolayısıyla rekabetin bu kadar yoğun yaşandığı dünyada, üretmek ve rekabet etmek ancak geleceği görebilen cengâver ruhla mümkündür.”şeklinde konuştu.

İHRACATTA PİSİKOLOJİK BARİYERİ ÜLKE OLARAK AŞMALIYIZ

1980’li yıllarda, 2 milyar dolar olan ülke ihracatının 120 milyar doları yakaladığını anımsatan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık,” Bu yıl 10 aylık ihracat performansımız 80 milyar dolar. Yaşanan Psikolojik baskının aşılacağını umuyorum. Finansal kriz nedeniyle kötü bulutlar olumsuz havanın bir işareti olarak ağılanıyor. Bizlerde bunun kalkamısını bekliyoruz. Böylece, bizler de Trabzonlu üreticiler ve sanayiciler olarak geleceğe daha iyi bakarız.”görüşlerine yer verdi.
YATIRIMCIYA DÜNYA KOŞULLARINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

“Biz bu rekabetin farkında olduğumuz için yatırımcıların yatırım koşullarını dünya koşullarına taşımak için koşulları mümkün olduğunca iyileştirmeye çalışıyoruz” bakış acısında olduklarını belirten Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık,” Amacımız, daha müteşebbis, daha girişimci ve daha atak hareket edebilen bir ortam yaratmak olduğunu, bunu sağlamak gerektiğini ifade etti.
İNAVASYON İLE DÜNYE İLE DAHA İYİ REKABET ŞENSİ VAR

Vali Dr. Kızılcık, bilim ve sermayenin bir araya getirilerek, Ar-Ge ve inovasyona pay ayırarak dünya ile rekabetin daha yüksek seviyede sürdürülmesine çalışılması gerektiğini bildirdi.

TRABZON ORTA VADEDE 10 MİLYAR DOLAR İHRAÇAT YAPABİLİR

“Trabzon’da müteşebbis, özgüveni yüksek, girişimci ruha sahip insanların” bulunduğunu kaydederek,”Tarihi derinliği yanında bir liman kenti olması ile bu bölge insanı denizin ötesine bakıp yıllık ihracatı bir milyar dolara yükseltme başarısı göstermiştir. Bu ihracatın niçin 10 milyar dolara, uzun vadede ise 100 milyar dolara çıkmaması için hiçbir neden olmadığını görüyorum” şeklinde konuştu.

2008 YILI GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİ (İLK 10 FİRMA)

FİRMA ÜNVANI             TAHAKKUK EDEN

1-SAFFET ULUSOY        772.089,28
2-GÖKHAN YAVUZ        415.118,10
3-AHMET YAVUZ         289.660,29
4-MUAMMER BÜLBÜLOĞLU       230.069,99
5-İSMİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMİYOR
6-ABDULKADİR ÇIRAY        212.548,94
7-İSMİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMİYOR
8-AZİZ AK          203.899,58
9-İSMİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMİYOR
10-MUSTAFA USTA        195.512,88


2008 YILI TRABZON İHRACAT REKORTMENLERİ (İLK 10 FİRMA)

FİRMA ÜNVANI           TURARI $

1-OLTAN GIDA MADDELERİ İHRACAT İTHALAT VE TİC. LTD. ŞTİ.    303.986,279
2-LİDER GIDA SAN VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ     76.411,215
3-KALYONCU NAK. TURİZM TİC VE SAN.LTD. ŞTİ    71.121.739
4-ÖZGÜN GIDA SAN VE TİC. LTD. ŞTİ.     68.768,582
5-SABIRLAR FINDIK İHRACAT LTD. ŞTİ     56.770,288
6-ARSLANTÜRK TARIM ÜRÜN.SAN.NAK. İHR. VE  İTH.A.Ş   54.457,903
7-BEŞYILDIZ TURİZM SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.    48.739,522
8-STAR GIDA MAD. DIŞ TİC. VE NAK. LTD. ŞTİ.      26.608,720
9-HEKİMOĞLU DÖKÜM SAN. NAK. VE TİC. A.Ş     26.415,866
10-MELİH GIDA SEBZE VE MEYVE NAK. AMBL.PLASTİK.SAN VE TİC. A.Ş 19.252,672

2007 YILI TRABZON İHRACAT REKORTMENLERİ (İLK 10 FİRMA)

FİRMA ÜNVANI           TURARI $

1-OLTAN GIDA MADDELERİ İHRACAT İTHALAT VE TİC. LTD. ŞTİ.  344.449.091
2-SABIRLAR FINDIK İHRACAT LTD. ŞTİ.     76.344.394
3-ÖZGÜN GIDA SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.    68.657.362
4-ARSLANTÜRK TARIM ÜRÜNLERİ SAN. NAK. İHR. VE İTH. A.Ş  59.418.839
5-LİDER GIDA SAN. VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ     50.375.251
6-KALYONCU NAK. TURİZM TİC. SAN. VE LTD.ŞTİ.    46.325.183
7-BEŞYILDIZ TURİZM SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.     39.526.994
8-STAR GIDA MAD. DIŞ TİC. VE NAK. LTD. ŞTİ.     23.762.319
9-MELİH GIDA SEB. VE MEY.NAK.AMBLJ.PLASTK SAN VE TİC.LTD    20.006.354
10-HEKİMOĞLU DÖKÜM SAN.NAK. VE TİC.A.Ş.       18.014.640

2007 YILI KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLERİ (İLK 10 FİRMA)

FİRMA ÜNVANI           TAHAKKUK EDEN

1-OLTAN GIDA MAD.İTH. İHR. VE TİC. LTD. ŞTİ    1.564.988,68
2-ZORLU GRAND OTEL İŞLETMELERİ A.Ş               552.399,24
3-AKGÜN BİLGİSAYAR PROGRAM VE HİZ.SAN.TİC. LTD. ŞTİ.        542.471,99
4-ANTGAZ LİKİT PETROL SAN. TİC.LTD.ŞTİ          523.081,16
5-AYDIN İNŞ.SAN. TİC. LTD. ŞTİ.           522.516,95
6-BÜLBÜLOĞLU İNŞ.SAN. TİC. A.Ş              521.342,00
7-HASSOY MOTORLU VAST.TİC. A.Ş            500.341,12
8-SABIRLAR FINDIK İHR. LTD. ŞTİ.          493.905,75 
9-LİDER GIDA SAN. VE DIŞ TİÇ.LTD. ŞTİ         491.036,95
10-DOĞSAN TIBBİ MALZ.SAN. A.Ş          465.650,24 


2007 YILI KURUMLAR GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİ (İLK 10 FİRMA)

FİRMA ÜNVANI          TAHAKKUK EDEN

1-SAFFET ULUSOY          650.056,93
2-AHMET GUN           315.163,89
3-AHMET YAVUZ         222.587,13
4-ALI OSMAN ULUSOY         217.811,14
5-GÖKHAN YAVUZ         202.128,43
6-ABDULKADIR ÇIRAY         196.357,03
7-İSMİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMİYOR
8-İSMİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMİYOR
9-TURGAY OMUR         153.890,92
10-HÜSEYİN AVNI YAVRU        149.675,04

 

2008 YILI KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLERİ (İLK 10 FİRMA)

FİRMA ÜNVANI            TAHAKKUK EDEN

1-NATA İNŞAAT SANAYİ VE TİC.LTD.ŞTİ.     1.914.908,32
2-OLTAN GIDA MAD. İHR.İTH. VE TİC.LTD. ŞTİ.        872.249,84
3-DOĞSAN TIBBİ MALZ. SAN. A.Ş           844.287,56
4-LİDER GIDA SAN.VE DIŞ TİC. LTD.ŞTİ.             783.356,54
5-AKGÜN BİLGİSAYAR PROGRAM VE HİZ. SAN. LTD. ŞTİ.       725.977,75
6-KİLER GIDA MAD. İHR. TİC.VE TAAH.AŞ          624.640,81 
7-ANTGAZ LİKİT PETROL SAN. TİC. |LTD.ŞTİ.          551.636,23
8-HASSOY MOTORLU VAST.TIC.A.Ş 2.741.014,18          548.202,84
9-STAR GIDA MAD. DIŞ TİC.VE NAK.LTD. ŞTİ.         486.438,39
10-\'SADET KÖMÜR VE MADEN SAN.DIŞ TİC.LTD. ŞTİ.          455.399,26 
  

50 YILINI DOLDURAN ÜYELERİMİZİN LİSTESİ

1-BAYOĞLU KOLL. ŞTİ EMİNE BAYOĞLU VE AYŞEGÜL BAYOĞLU   1959
2-ŞAHİNLER KOLL ŞTİ. NECMETTİN VE SERKAN ŞAHİNLER    1959
3-CAFER HAZAROĞLU HAZAROĞLU SİGORTA ARACILIK HİZ. LTD. ŞTİ.  1959

50 YILINI DOLDURAN ÜYELERİMİZİN LİSTESİ

1-RAFET OZÇELIK KOLL. ŞTI.AHMET OZÇELIK VE ORTAKLARI   1958
2-YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş TRABZON ŞUBESİ     1958
3-MEHMET BOZALİOĞLU        1958

2007 ve 2008 Dönemi Trabzon Vergi Rekortmenleri ve 50. Yılını Dolduran Üyeler Töreni  Fotoğraf Galerisine Ulaşmak İçin Tıklayınız..