KTÜ, TTSO ve TÜSİD Arasında Yapılan İşbirliği Protokolü Sigortacılık Sektörünü Geliştirecek

  Yazı Boyutu - 14 +

14 Ekim 2009, TTSO - TRABZON Ülkemizde, eğitim imkanlarını genişletmek,  ticaret ve sanayi alanlarının değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap verecek kalifiye ara eleman ihtiyacını karşılamak misyonuna sahip olan Meslek Yüksek Okullarından mezun olan öğrencilere destek olmak amacıyla; Karadeniz Teknik Üniversitesi, Tüm Doğu Karadeniz Sigorta Acenteleri Derneği ve Odamız arasında, meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerinde  öğrenim gören öğrencilere, sigortacılıkla ilgili faaliyet gösteren firmalarda staj  ve işyeri eğitimi yaptırılması, sigorta acentelerinin söz konusu meslek yüksek okullarında eğitim vermeleri konularını içeren işbirliği protokolü yapıldı.

PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KATILANLAR

Söz konusu protokol; Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi M. Şadan Eren, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof.dr. Orhan Aydın ve TÜSİD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sertel ve TTSO ve TÜSİD Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımlarıyla,  14 Ekim 2009 Çarşamba günü saat 14.00’de Ticaret ve Sanayi Odası’nda imzalandı.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, protokol ile öğrencilerin sektördeki sigorta firmalarında staj imkanına kavuştuğunu, böylece önemli bir mesleki tecrübe kazanacaklarını söyledi. Sigorta acentesi firmalarında protokol kapsamında ilgili bölümde öğrencilere tecrübelerini ders olarak aktarma fırsatı yakalayarak bu alanda üniversite –sanayi işbirliği sağlanmış olduğunu vurguladı.

Başkan Hacısalihoğlu, TTSO olarak amaçlarının diğer sektörlerde de bu işbirliğini üniversite ile yaygınlaştırmak olduğunu ileterek taraflara desteklerinden ötürü teşekkürde bulundu.

REKTÖR ÖZEN ÖĞRENCİLERİMİZ MESLEKLERİNDE DAHA DENEYİMLİ OLACAK

KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen’de öğrencilerin teorinin yanında pratik yapma ve uygulama ile ciddi bir deneyim kazanarak mesleklerinde daha başarılı olmalarına olanak sağlandığını bu işbirliğinin bu anlamda önemli kazanımlar sağlayacağını ifade etti.

KTÜ, MAKİNE KİMYA ENSTİTÜSÜ  İLE DE İŞBİRLİĞİ SAĞLADI

Rektör Özen, KTܒnün Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Makine Kimya Enstitüsü Genel Müdürlüğü ile de ortak bir çalışma başlatılmış olduğunu belirterek bu girişiminde bölgenin ekonomik gelişimine katma değer yaratacağını söyledi.

TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ M. ŞADAN EREN: KTÜ SON 10 YILDA TRABZON A DEĞER KATIYOR

Yapılan protokolün bugüne kadar geç kalınmış bir çalışma olduğunu vurgulayan TOBB Yönetim Kurulu ve TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, bu tür çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

KTÜ YE ÖĞRENCİ TALEBİNİ ARTIRALIM

KTܒnün son on yılda iş dünyasına çok farklı baktığını ve destekte bulunduğunu aktaran Başkan Eren,”KTÜ iş dünyasını çok memnun ediyor. Yaşadığımız olumsuzluklara rağmen Trabzon Türkiye’nin en iyi  yaşanabilir kentler sıralamasında beşinci sıradadır. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. İyi değerlendirerek KTܒye gelen öğrenci sayımızın artışını sağlamalı ve tercih edilirliğini yükseltmemiz gerekir. KTܒye böylece talebi daha da artırabiliriz.”diye konuştu.

TÜSİD BAŞKANI İBRAHİM SERTEL

Dernek olarak gerek bölgede gerekse ülke genelinde mesleki anlamda ciddi çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden TÜSİD Başkanı İbrahim Sertel, TTSO Meclisi’nde de bulunduğunu belirterek, “ sektörümüz açısından daha yararlı çalışmalarda bulunabileceğimi düşündüğüm için TTSO’ya girdim. Bunun doğru olduğunu bu işbirliği protokolü ile hep birlikte gördük. Amacımız işsizliği bölgede önlemek ve sektörde yetişen insan gücünü daha kalifiye haline getirmektir” yeklinde konuştu.

KTÜ, TTSO ve TÜSİD arasında yapılan işbirliği protokol metni için tıklayınız.