'Kilit Elemanlarının Eğitilmesi ile KOBİ'lerin Güçlendirilmesi' Projesi

  Yazı Boyutu - 14 +

06.08.2009, TRABZON - TTSO Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBERS) işbirliği ile gerçekleştirilen, AB - Sivil Toplum Diyalogu kapsamında, Avrupa Birliği ve T.C. Hükümeti tarafından finansal destek sağlanan “Kilit Elemanlarının Eğitilmesi ile KOBİ’lerin Güçlendirilmesi” Projesi, Sheffield Ticaret ve Sanayi Odası (İngiltere) ortaklığında, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uygulanmaktadır.

 Proje kapsamında, bölgemizde bulunan KOBİ’lerin kurumsal kapasitelerinin iyileşmesine katkı sağlamak ve bu sayede rekabet güçlerini arttırmak amacıyla, KOBİ’lerdeki kilit eleman olarak nitelendirebileceğimiz yönetici, mühendis, uzman vb. pozisyonlardaki çalışanlarına proje iştirakçisi Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim elemanlarından Pazarlamada Müşteri ilişkileri Yönetimi, Tüketici Davranışları, Yönetim ve Yöneticilik, Hukukun Temel Kavramları, Lojistik Yönetimi, Finans Yönetimi,  Mesleki İngilizce ve Proje Döngü Yönetimi alanlarında, ortağımız Sheffield Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gelecek uzmanlar tarafından ise Yöneticilik, Girişimcilik, Stratejik Planlama, ve İnovasyon gibi  alanlarda eğitimler verilecektir. Bu eğitimler 1 Eylülde başlayıp 3 ay sürecektir. Eğitimler ve eğitim kitaplarından herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

Projemizin ilk grup eğitimleri tamamlanmış olup ikinci 25 kilit elemanın eğitimleri için kayıtlar devam etmektedir. Verilecek olan eğitimlerin sonunda başarılı olan 3 KOBİ’nin kilit elemanı ile AB’ deki iş uygulamalarının daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla proje ortağımız İngiltere Sheffield Ticaret ve Sanayi Odası’na bütün masraflar projeden karşılanacak şekilde 7 günlük bir ziyaret olacaktır. Bu ziyarette proje ortağımızın bölgesinde bulunan ve özellikle ziyaretlere katılacak KOBİ’lerin sektörlerinde faaliyet gösteren iş alanları analiz edilecektir. Bu tür münasebetler sonucunda bölgemizde bulunan KOBİ’lerle proje ortağımızın bölgesindeki KOBİ’ler arasında işbirliği anlaşmaları yapılması öngörülmektedir.

Başvuru Koşulları;

Trabzon’da faaliyet gösteren bir KOBİ’de (yönetici, mühendis, uzman,vb) çalışıyor olmak,
                                                                                       Üniversite veya en az yüksek okul mezunu olmak,

Proje hakkında ayrıntılı bilgi almak, eğitim içeriklerini görmek ve online başvuru yapmak için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

http://eurochambers.ttso.org.tr

Son Başvuru Tarihi: 24.08.2009

İletişim ;
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası - Proje Koordinasyon Ofisi
Koordinatör   :  Elif Duman   Koordinatör Yardımcısı :  Emrah AYVAZ
E-Mail   : 
elifduman@ttso.org.tr  E-Mail   :  emrahayvaz@ttso.org.tr
Tel   :  0462 326 80 70 / 268-270 Faks   :  0462 321 88 77
Adres    :  Pazarkapı Mah. Sahil Cad. No:103 Kat:5 61200  Trabzon