Başkan M. Suat Hacısalihoğlu: Trabzon ABİGEM Hizmetleri Doğu Karadeniz'e Açılıyor

  Yazı Boyutu - 14 +

25.06 2009, TRABZON - TTSO  Kısa adı ABİGEM olan Avrupa İş Geliştirme Merkezi’nin hizmetlerinden bölgenin daha aktif yararlanması gerektiğini ifade eden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bölgedeki işletmelere odaklı bir çalışma benimsendiğini söyledi.

ABİGEM AB Uzmanı Peter Bolton ve Trabzon ABİGEM Koordinötörü Yunus Emre Katrancı ile yaptığı toplantıda Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, kriz ortamında üyelere yönelik hizmet akışının tüm bölgeye yaygınlaştırılması ve hızlandırılması istedi.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon ABİGEM’in TTSO Meclisi’nde anonim şirkete dönüştürülme kararının oy birliği ile alındığını vurguladı. Amaçlarının Trabzon ABİGEM’in Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki bütün işletmelerin kapasitelerinin artırılmasına katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Küresel ölçekte ticarete bölgedeki tüm işletmelerin donanımlı olması gerektiğine işaret eden Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon ABİGEM’in hizmetlerinin bu anlamda önemli olduğunu aktardı.

ABİGEM Uzmanı Peter Boltan’da, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki iller ve işletmeler ile yapılan görüşmelerde, ortak işbirliğinin artırılması için önemli bir potansiyel bulunduğunu gözlediklerini ifade etti.

Trabzon ABİGEM’in bu doğrultuda çalışmalarını yönlendireceğini belirterek, çalışma alanını genişleterek Doğu Karadeniz’i bir bütün olarak değerlendirilmesinin yararlı olacağını vurguladı. TTSO’nun bu aşamada gösterdiği desteğe teşekkür etti.