TTSO-Halkbank İşbirliği'nde TTSO üyelerine 40 milyon TL kredi imkânı

  Yazı Boyutu - 14 +

24.03.2009,TRABZON-TTSO Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) üyelerine yönelik çok düşük faizli kredi kullandırma girişimlerinde ilk sonuç alındı. Halkbankası ile varılan anlaşma ile, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) üyelerine yıllık yüzde 1.04\'lük çok düşük faiz oranı ve 6 ay vade ile 20.000 TL ye kadar kredi fırsatı sunuldu.

Halkbank ve TTSO arasında imzalanan protokol kapsamında Oda üyelerine 40 milyon TL \'lik kredi kullandırılması hedefleniyor.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile Halkbank KOBİ Pazarlama-2 Daire Başkanı Hakan Başaran’ın karşılıklı imzaladığı protokol imza törenine, TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Muhasip Üye Adnan Sağlam, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Öztürk, Murat İskender, Genel Sekreter Hakan Gürhan ile Halkbankası Karadeniz Bölge Müdürlüğü’nden Abdulkadir Yazıcı, Mümhaneönü Şube Müdürü Ela Hacıalihafız, Sanayi Şube Müdürü Sinan Burhan ve yetkililer katıldı.

BAŞKAN M.SUAT HACISALİHOĞLU

İmza töreninde yaptığı konuşmada Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Piyasaların çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade etti. Kullandırılacak kredi olanağının üyelerin tamamıyla finansman sıkıntılarını gidermeyeceğini ama azda olsa nefes almalarına katkı vereceğini söyledi.

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, “Halkbank ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) arasında imzalanan protokol kapsamında TTSO tarafından Halkbank\'a aktarılan 1 milyon TL\'lik mevduat kaynağı, Oda üyelerine nakit kredi olarak kullandırılacak ”dedi.

Halkbankası yöneticilerine krediyi kullanacak üyelere karşı hızlı ve esnek olmaları konusunda destek vermelerini isteyen Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, dönem şartlarının dikkate alınması gerektiğine işaret etti.

HALBANK KOBİ PAZARLAMA–2 DAİRE BAŞKANI HAKAN BAŞARAN

Halkbank KOBİ Pazarlama-2 Daire Başkanı Hakan Başaran’da imza töreninde yaptığı konuşmada, \"Bankamız, reel sektörü canlı tutabilmek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere şimdiye kadar 10 oda ile kredi anlaşması imzaladı. Bu anlaşmalar neticesinde odalardan Bankamıza aktarılan 500 milyon TL ve Bankamız kaynaklarından ilave edilen miktar ile birlikte bugüne kadar 7.969 firmaya 1,3 milyar TL kredi kullandırdık. Bugün imzaladığımız anlaşma ile Trabzonlu oda üyelerine de uygun koşullu kredilerimizden yararlanma imkânı sunacağız\" dedi.


TTSO-HALKBANK DESTEK KREDİSİ

Piyasadaki en uygun koşullu kredilerden biri olan Halkbank-TTSO Destek Kredisi, aylık yüzde1,04 faiz oranı, 6 ay vade ile kullandırılacak. Alt limiti 5.000 TL, üst limiti 20.000 TL olan kredinin, komisyon dahil yıllık maliyeti yüzde 14 oranında olacak. Halkbank ve TTSO işbirliği kapsamında Oda üyelerine toplam 40 milyon TL\'lik kredi kullandırılması hedefleniyor.

TTSO tarafından Halkbank\'a aktarılan 1 milyon TL mevduat kaynağının yanı sıra Banka, Oda üyelerine kendi kaynaklarından 20 milyon TL\'sı nakit ve gayri nakit, 10 milyon USD\'si yurtdışı kaynaklı olmak üzere toplam 40 milyon TL\'lik kredi imkânı da sağlayacak. Halkbank\'ın kendi kaynaklarından kullandıracağı krediler için üst limit 500.000 TL, vade ise AET (aylık eşit taksit) ödemeli 36 ay olacak. TTSO üyelerine, Halkbank\'ın 36 ay vadeli, AET ödemeli kredilerinin normal faiz oranından yüzde 0,2 (Binde iki) daha düşük faiz uygulanacak. KOBİ tanımına giren imalatçı firmalar, protokol kapsamındaki kredileri kullanırken sadece Halkbank\'ta uygulanan yüzde 5 BSMV muafiyetinden yararlanma şansına da sahip oluyor.

KREDİ KULLANDIRACAK ŞUBELER

Halkbank-TTSO Destek Kredisi\'nden, tüm TTSO üyeleri faydalanabiliyor. Kredi, Halkbank\'ın Trabzon, Sanayi Sitesi, Mumhaneönü, Akçaabat, Vakfıkebir, Araklı şubeleri aracılığıyla kullandırılıyor.

HALKBANKASI KREDİLENDİRME FAALİYETLERİ

Halkbank KOBİ Pazarlama-2 Daire Başkanı Hakan Başaran Halkbank\'ın kredilendirme faaliyetleri ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

\"Halkbank, fînansal krizin etkilerinin daha çok hissedilmeye başladığı 2008 yılının son çeyreğinde bile hiçbir zaman kredilerini kesme eğiliminde olmadı. Bankamız, Ekim 2008\'den bugüne kadar daha önce başka bankalarla çalışan 24.500 yeni Armayı müşteri portföyüne ekledi. Üreten Türkiye\'nin her zaman yanında yer alan Halkbank, 2008 yılsonu fînansal sonuçlarına göre hem hedefini hem de yüzde 30\'luk sektör ortalamasını aşarak yüzde 42,6\'lık kredi büyümesi elde etti. Böylece Halkbank\'ın 2007 yılsonunda 18,1 milyar TL olan toplam kredi miktarı 2008\'de 25,8 milyar TL\'ye yükseldi.\"