Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu başkanı M. Suat Hacısalihoğluna Kutlama ziyaretleri

  Yazı Boyutu - 14 +

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile M. Suat Hacısalihoğlu Başkanlığındaki Yönetim Kurulu’na kutlama ziyaretleri devam ediyor.
Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve Yönetim kurulu Üyeleri, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Trabzon Noterler Odası, Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hasar Sabır Ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İçişleri Bakanlığı Baş Kontrolörü ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Halil Memiş, Bayındırlık İl Müdürü Ali Rıza Korkmaz,
Teyfik Serdar Kültür Merkezi Müdürü Hasan Tahsin Öğretmen ve Sanatçılar Salim Önder ve Alican Lakot ve Anavatan Partisi Trabzon Belediye Başkan Adayı Süleyman Niğdelioğlu ve İl Yönetimi ziyarette bulundu.

TRABZON TİCARET BORSASI

Trabzon Ticaret Borsası (TTB)’nın ziyareti sırasında konuşan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, her iki kurumda yapılan seçimlerin ardından işbaşına gelen yöneticiler olarak birlikte bir çalışma dönemine adım atıldığını vurguladı. Toplumsal çalışmaların birlikte yürütüleceğine işaret ederek mesleki alanlardaki çalışmalara de karşılıklı destek verileceğini söyledi.

 
 

Başkan Hacısalihoğlu, TTSO’nun gerek yönetim kurulu üyelerinin, gerekse meclis üyelerinin gençleşmiş olduğunu, bunun kuruma ayrı bir heyecan kattığını iletti. Ticaret Borsası ile yeni dönemde kaynaşarak birlikte çalışılacağını sözlerine ekledi.

 

Ziyarette, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav’da iş dünyasında bütün kesimlerin bağlı olduğu en üst kurumun Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu belirtti. Bu anlamda TTSO’nun ağabey kurum olduğunu ifade etti. TTSO ile TTB’nın her zaman birlikte çalışmasının toplumun menfaatlerine olduğunu vurgulayan Başkan Cırav, Borsa’da yapılan seçimlerde 14 meclis üyesinin 6’sının ilk kez görev aldığını aktardı. Kurumlarda yaşanan bu gençleşmenin Trabzon’a hizmet noktasında olumlu yansıyacağını ifade etti.

 
 

TRABZON MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI

 

Trabzon Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül, önümüzdeki çalışma döneminde meslek odaları ile TTSO’nun daha aktif bir işbirliği sergilemesi beklentisinde olduklarını iletti. Başkan Bülbül,  Makine Mühendisleri Odası’nın bir üyesinin, meslektaşının TTSO’da Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi icranın başında olmasından gurur duyduk. Bunu Trabzon için bir şans olarak değerlendiriyoruz. Bunun için meslek odaları ile daha aktif bir çalışma bekliyoruz. Çünkü sanayinin konuşulduğu bir yerde makine mühendisliğinin daha yoğun kullanılmalıdır. Sizin bir ayağınız bir gözünüz olmak durumundayız. diye konuştu.

 
 

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu’da TTSO’nun KTÜ Teknoloji Merkezi’nde uygulamaya hazırladığı, 3 Boyutlu katı Modelleme Projesi”nin gerek Trabzon, gerekse ülke sanayisinde üretimi çeşitlendirme şansı verdiğini bildirdi. Bu projede, Makine Mühendisleri Odası’nında önemli destekleri olacağını vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu şöyle devam etti: Ne yazık ki Türkiye modellemede çok geri. Trabzon bu konuda belki de Türkiye’ye örnek olabilecek bir projeyi hayata geçiriyor. Altyapısı KTÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde, TTSO tarafından oluşturulmuştur. Bu merkezi ben çok önemsiyorum. Gençlerimizi burada yetiştirme şansımız var. Yapılacak eğitimler ile yeni bir iş alanı oluşturulacak. 3 boyutlu katı modelleme yapılarak ülkenin ve bölgenin sanayisine katkı verilecek. İleri seviyedeki bu proje ile ülke sanayisinin gelişmesine Trabzon’dan yön verilebilecektir.

 
 

TRABZON SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ

 

Kısa adı TSİAD olan Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sabır, kıyasıya bir oda secimin geride kalmış olduğunu belirterek bundan sonra tüm çabanın ve zamanın planlı bir programa yöneltilmesi gerektiğini söyledi. Dernek olarak bütün arkadaşlarının TTSO’nun üyesi olduğunu vurgulayan Başkan Sabır TSİAD’ın konfederasyonlaşma süreci içinde olduğunu belirtti.

 

Yerel seçimlerin kriz ortamında dahi ekonomik gündemi gereğinden fazla etkilediğe işaret eden TSİAD Başkanı Sabır, bir an önce yerel seçimlerin de tamamlanarak ekonominin baş gündem yapılması gerektiğini vurguladı. Sabır,  Bütün siyasi liderler yerel secime odaklandı ve birbirlerini ile kavgalılar. Bu durum kriz ortamındaki ekonomiyi daha da olumsuzlaştırıyor diye konuştu.

 
 

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu’da TİSAD’ın TTSO’ya yaptığı ziyaretten memnun kaldıklarını belirtti. TSİAD’ı çok yakından tanıdığını, çok kısıtlı imkanlar ile büyük çalışmaları yürüttüğünü ileten Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, TSİAD Trabzon için kapasitesinin üzerinde çalışmalar gerçekleştirmiştir. Hepimizin ortak paydası Trabzon’dur. Çalışma alanlarımız bellidir. Bulunduğumuz makamlar hizmet beklemektedir. Bunun için somut projelerin hayata geçmesine çalışacağız. Amacımız şehrimize ve üyelerimize en iyi hizmeti verebilmek olacaktır dedi.

 
 

BAYINDIRLIK VE İSKAN İL MÜDÜRÜ

 

Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’na kutlama ziyaretinde bulunan Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Ali Rıza Korkmaz, 12 Mart 2009 tarihinde Yapı Malzemeleri Üreticilerine yönelik olarak bir bilgilendirme toplantısı yapılacağını aktardı. Korkmaz Bakanlığa bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nün Yapı Malzemeleri Denetimi ve Yapı Denetimi şeklinde ikiye ayrıldığını belirterek,  Genel Müdürlüğümüz 12 Mart 2009 tarihinde Trabzon’da bu sektörde üretimde bulunan işletmelere bilgilendirme konferansı verecek. Bu konferansa Trabzon ilinde yapı malzemeleri üretin bütün işletmelerin katılması gerekiyor. Bu sektörde faaliyet gösteren işletmelerin ürünleri artık belirtilen standartları sağladıkları test edilecek. Örneğin hazırbeton üreten firmanın aracından alınacak bir numune laboratuar testinden geçemez ise o işletmeyle ceza kesilecektir. Üretimi gözden geçirilecektir dedi.

 
 
 

TRABZON NOTERLER ODASI

 

Trabzon Noterler Odası’nın ziyaretinde konuşan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu,  piyasalarda ekonomik krizin noterler aracılığı ile daha iyi gözlemlenebildiğini belirterek,  Gittikçe kriz ekonomik hayatta daha derinleşiyor. sözlerine yer verdi

 
 

DOĞU KARADENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ

 

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Halil Memiş kutlama ziyaretinde 19927den beri Trabzon’da faaliyette olduklarını belirterek,  Geçtiğimiz yıl 150 belediyeyi Trabzon’da ağırlayarak bölgenin tanıtımına katkıda bulunduk dedi.

 

Eski Yönetim Kurulu Başkanlarımızdan Coşkun Erkuloğlu’da seçimlerin ardından TTSO’yu ziyaret ederek Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu kutladı.

 
 
 

SANATÇILAR

 

Teyfik Serdar Kültür Merkezi Müdürü Hasan Tahsin Öğretmen ve Sanatçı Salim Önder ile Alican Lakot’da Meclis başkanı M. Şadan Eren ile Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’nu yeni görevlerinden dolayı çiçek buketleri ile kutladılar.

 

Ziyarette, Trabzon’un sahip olduğu genç nüfusun sanat dallarında eğitiminin önemine değinildi. Bu yöndeki çalışmalara ağırlık verilmesinin yeni kuşakların sanatla iç içe olmasına katkı oluşturacağı vurgulandı.

 
 
 

ANAP TRABZON BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

 

Anavatan partisi Trabzon belediye Başkan Adayı Süleyman Niğdelioğlu ve İl Yönetimi’de Başkan M.Suat Hacısalihoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri’ni ziyaret ederek kutladı.