TTSO Meclis Üyesi Güven Küçükosman: Sigortalarınızın Neyi Kapsadığını İyi Öğrenin

  Yazı Boyutu - 14 +

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ekim ayı meclis toplantısında meslek guruplarının sunumlarına ayrılan bölümde konuşan meclis üyesi Güven Küçükosman, sigorta yaptırırken neyi kapsayıp kapsamadığının iyi öğrenilmesi gerektiği uyarısında bulundu. Sektörün yeni yasaya kavuştuğunu ve yaşanan sorunların zamanla asgariye ineceğini iletti. Tarafların yasa ile karşılıklı olarak koruma altına alındığını, tüketici kesimin haksızlık durumunda mahkemeye başvurabileceğini iletti.

Sigorta Acenteleri ve Sigorta Eksperlik Faaliyetleri Meslek Gurubunun sorunlarını aktaran Küçükosman, yeni yasa ile tüketicinin haklarının korunması için prosedürler oluşturulduğunu belirterek Acente ve şirketler ile tüketici arasındaki anlaşmalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Yaptırılan sigortacının neyi kapsayıp kapsamadığı konusunda tüketicinin mutlaka sözleşme imzalanmadan bilgi sahibi olması gerektiğini vurgulayarak, “ Hizmeti satın alırken muğlâk konuları irdeleyin. Aklınıza gelen tüm soruları yöneltin. Sonradan doğabilecek sorunlara karşı başlangıçta önlem alın ”dedi.

Sigorta primlerinin farklılıklar göstermesinin yaşadığını ifade eden TTSO Meclis Üyesi Güven Küçükosman, yasanın yürürlüğe girmesinden sonra bazı firmaların ayıklanacağını, bununda belirli bir oranda prim farklılıklarını ortadan kaldıracağını savundu.

Türkiye’de zorunlu sigorta belirli alanlarda uygulandığını, aslında bir ihtiyaç haline gelmesi gerektiğini belirterek, “ Sektörde iyileşmeler ancak zamanla olması mümkün. Sigorta yaptırdığımız değerlerin mutlaka piyasa raiç fiyatları ile örtüşmesinin tüketici açısından sonradan doğabilecek zararların karşılanmasında önemli bir unsurdur. Buna dikkat edilmelidir.”dedi.

Trabzon’da mesleği icra edenlerin kanun gereği belgelendirildiğini bildiren Güven Küçükosman, bu anlamda TTSO’dan belge alan 196 firmanın bulunduğunu iletti.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Şadan Eren’in, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanlığı’na seçilmesinin, önemli olduğunu anımsatan Güven Küçükosman, sektörün sorunlarının ve kanunun getirilerinin görüşülmesine yönelik Trabzon’da bir toplantı yapılması önerisinde bulundu.

 

    Fotoğraf Galerisi