Türkiye de 60 Milyon Kişi Sosyal Güvenlik Kapsamında

  Yazı Boyutu - 14 +

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Sosyal Güvenlik Kuru Yurtdışı Borçlanma ve Tahsis İşlemleri Daire Başkanı Ataman Yılmaz, yeniden yapılandırılan Sosyal Güvenlik Yasa tasarısı hakkında bilgiler verdi. Sosyal güvenlikle ilgili yeniden yapılandırılan yasa tasarısının halk tarafından yanlış algılandığını belirten Ataman, bu çerçevede Artvin’den başlayarak Karadeniz Bölgesi’ndeki illeri kapsayan bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini belirtti. Sosyal Güvenlik reformuyla ilgili Kazakistan heyetiyle bir çalışma yaptıklarını belirten Yılmaz, bu reformla sosyal güvenlik kurumlarının birleştirilmesini hedeflediklerini de vurgulayarak şöyle devam etti:

“Kazakistan heyetiyle yaptığımız görüşmelerde onlar, tek bir sosyal güvenlik kurumu olduklarını ve bu kurumu ikiye ayırdıklarını belirttiler. Bizse sosyal güvenlik kurumlarımızı tek çatı altında birleştirmek için çalışıyoruz.

 Bugünlerde sosyal güvenlik sistemleri adına bir toparlanma dönemi yaşıyoruz. 70’li yıllardan beri kurumları tek çatı altında birleştirme durumu söylenip duruyor. Gelen hükümetler programlarına ekledi, seçim dönemlerinde partiler vaatlerde bulundu. 1960 yılından itibaren kalkınma planlarında sosyal güvenlik kurumlarının birleştirilmesine ait düzenlemelere yer verildi. Bugün yapılan düzenlemelerdeki amaçsa; farklı kesimlere farklı şekillerde sunulan sosyal güvenlik hizmetinin norm ve standart birliği haline getirilmesidir.

Bugün, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı kapsamında 15 milyon aktif, 7,5 milyon pasif sigortalı bulunmaktadır. Bakmakla yükümlü olunan kişilerle beraber sosyal güvenlik şemsiyesi 60 milyona yakın kişiyi kapsamaktadır. Yeşil kartlılarla beraber nüfusun %90’ının sağlık hizmeti karşılanmaktadır.

Yapılan bu yeni düzenlemede, emeklilik yaşı, sigorta primleri gibi sosyal güvenlikle alakalı her konu kapsamlı bir şekilde ele alındı. Yapılan bütün düzenlemeler ülkemiz ve vatandaşımızın yararınadır.”

 

    Fotoğraf Galerisi