6. Otomotiv Fuarı 8 Hazirana Kadar Dünya Ticaret Merkezinde ziyaretçi Bekliyor

6. Otomotiv Fuarı Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nde açıldı. 8 Haziran 2008 tarihine kadar saat 12.00’den Akşak 21.00’e kadar açık olacak olan fuarda birbirinden farklı markalar son teknolojik ürünlerini, fuara özel kampanyalar ile tanıtıma çıkardı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren, başta bütün Trabzonlulara ve bölge halkına yaptığı çağrıda fuarın gezilerek firmalara destek olunmasını istedi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren ile birlikte bütün otomotiv stantlarını gezen Otomobil Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı  İbrahim Aybar’da bu yıl 6.sı açılan otomotiv fuarına verdikleri destekle Trabzon ve bölge ekonomisine katkı sağladıklarını bildirdi. Trabzon’un ve Bölgenin geleceğine güvendiklerini vurgulayan Aybar, Trabzon’da 5 bin 700 metre kare alanda otomotiv sektöründeki firmaların ürünlerini sergilediğini aktararak, “Anadolu kentleri arasında Trabzon Fuar sektöründe emin adımlar ile ilerliyor” dedi.
Geçtiğimiz yıl Trabzon Dünya Ticaret Merkezi (TDTM)’ndeki otomotiv fuarını 10 bini aşkın ziyaretçinin izlemesinin önemli olduğunu ancak bu ziyaretçi sayısının daha yukarılara çekilmesinin bölgede daha kapsamlı organizasyonların önünü açacağını vurguladı.

Trabzon’da otomotiv fuarının gelecek yıllarda uluslar arası bir nitelik kazanabileceği işaretini veren Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı İbrahim Aybar,”Trabzon’a ve Karadeniz’e güveniyoruz, ziyaretçi sayısı arttıkça bölgeye katkılarımızı daha yukarılara çekeceğiz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE YILDIZ SEKTÖR OTOMOTİV
Türkiye’de otomotiv sektörünün yıldız bir sektör olduğu tanımlamasını yapan Aybar, 2008 yılının Ocak-Mayıs döneminde 11.2 milyar dolarlık bir hacme ulaşıldığını bildirdi. Böylece bir önceki yılın aynı dönemine göre sektörde yüzde 40’lık bir büyüme yaşandığını iletti. Sadece Mayıs 2008 ayı içinde 2.5 Milyar dolarlık bir hacim sağlandığını vurgulaşan Aybar, 2007 yılına göre 2008’in Mayıs ayında yüzde 32’lik bir artış sağlanmış olduğuna dikkat çekti.
İç pazarın canlanmasının her zaman ekonomik istikrara bağlı olduğunu vurgulayan Aybar, 2003’den beri bu istikrarın Türkiye’de sağlanmış olduğunu ileri sürdü.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNE NİTELİKLİ ELEMAN PROTOKOLÜ
Fuar alanında Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Otomobil Bayileri Derneği arasında otomotiv sektörüne nitelikli eleman yetiştirme kursu protokolü imzalandı. Protokol Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve Dernek Başkanı Ali Bayram tarafından imza altına alındı.

YÜZEN FUAR BLUEXPO BU YIL KUZEY AFRİKA ÜLKELERİNE
6. Otomotiv Fuarı’nı düzenleyen ADG Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Adıgüzel, 11 yıl önce Trabzon’da kurulduklarını yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere başarılı projelere imza attıklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl Bluexpo Yüzen Fuar projesini Karadeniz Ülkelerine yönelik ilk kez gerçekleştirdiklerini bu yıl ise Kuzey Afrika ülkeleri Mısır, Libya ve Tunus gibi ülkelere yapılacağını, Bluexpo Yüzen Fuarın 14-24 Ekim 2008 tarihlerinde gerçekleşeceğini aktardı.

MANKEN ECE GÜRSEL RENAULT STANDINDA
Manken Ece Gürsel’in Renault Karataş Otomotiv Bayiinde araba tanıtımında yer aldığı fuarda, Tunalar Ford Standı’nda araba kaportası üzerine vurarak müzik gösterisi yapıldı. Seçil Toyota Bayii ise ziyaretçileri dans gösterileri ile karşıladı. Diğer bayilerde çeşitli gösteri ve etkinlikler ile son model arabaların tanıtımını ziyaretçilere yapıyor.