AB'den Gençlere Öykü Yarışması Son Başvuru 30Haziran 2008

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Büroları Ağı İşbirliğinde yurt çapında \"Avrupa Birliği Öykü Yarışması\" düzenlendi.
Tüm Lise ve Dengi Okulların 9. ve 10.sınıf Öğrencilerinin Katılımına açık olan öykü yarışmasına son başvuru 30 Haziran 2008 pazartesi günü olarak açıklandı. Avrupa Kültürlerarası Diyalog Yılı çerçevesinde, Avrupa Birliği\'ni kuran barış, birlik, eşitlik, özgürlük, güvenlik, dayanışma değerlerini vurgulamak, bu değerleri yetişmekte olan kuşaklara iletmek ve bu alanda düşünce dünyalarını zenginleştirmek amaçlanıyor.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Koordinatörlüğü\'nün yarışmanın Trabzon bölümünü organize ediyor. Yarışmaya öncesi TTSO\'da öğrencilere yönelik öykü yazma kursu verildi. Sinema ve tiyatro oyuncusu, öykü yazarı Nilüfer Açıkalın yaptığı bilgilendirme seminerinin ardından genç yetenekler öykü alanındaki eserleri ile yarışmaya katılacaklar.
Yarışmada dereceye girecek olan ilk 3 öykü, ülke genelindeki 13 AB Bilgi Bürosu tarafından aynı kapsamda düzenlenecek olan yarışmalarda dereceye girecek eserlerin yer alacağı ulusal yarışmaya da katılacak.
İllerde 1. Aşama sonunda ilk 3\'e giren öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığınca tavsiye edilen kitaplardan seçilecek Avrupa-Türk yazarları kitap seti ve çeşitli hediyeler verilecek. İlk üçe giren öğrenciler ayrıca Brüksel ve Paris\'i ziyaret edecekler.
Son başvuru tarihi 30 Haziran 2008 Pazartesi günü olan öykü yarışması ile ilgili detaylar aşağıda sunulmuştur.

ÖYKÜLERİN TESLİM ŞEKLİ
•  Öyküler bilgisayarla word formatında 12 punto olarak hazırlanacak ve 5 nüsha olarak AB Bilgi Bürolarına teslim edilecektir.
•  TRABZON AB BİLGİB ÜROSU
BAŞVURU ŞEKLİ :
• Eserler elden, e-posta yada posta ile yukarıda iletişim bilgileri verilen AB Bilgi Büroları\'na iletilecektir. 5 nüsha olarak hazırlanacak eserlerin yalnızca 1 nüshasında adı/soyadı/ rumuz ve okul bilgisi bulunacaktır. Diğer nüshalarda ise sadece rumuz bulunacaktır.
•  E-posta ile yapılacak başvurularda;
•  öğrenci adı/soyadı/ rumuzu ve okul bilgisi mutlaka e-posta da bilgi olarak verilecektir.
*   • öğrenciye ya da danışman öğretmene ulaşılabilecek bir telefon numarası mutlaka bulundurulacaktır.
•  E-postanın gönderildiğine ilişkin AB Bilgi Bürosu\'ndan teyit alınması tavsiye edilmektedir.
Posta ile yapılacak başvurularda;
eser 5 nüsha olarak hazırlanacaktır.
1 nüshada adı/soyadı/ rumuz ve okul bilgisi bulunacaktır
1 nüsha CD- Rom ya da diskette kaydedilecek gönderiye eklenecektir.
telefon bilgisi
son başvuru tarihinden sonra Bürolara ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
eserler her ilin AB Bilgi Bürosu\'nun yukarıda belirtilen adresine gönderilecektir.
Postanın gönderildiğine ilişkin teyit alınması tavsiye edilmektedir.
•   Elden yapılan başvurularda;
•  eser 5 nüsha olarak teslim edilecektir.
•   1 nüshada adı/soyadı/ rumuz ve okul bilgisi bulunacaktır
•   1 nüsha CD- Rom ya da diskette kaydedilecek ve teslim edilen dosyaya eklenecektir.
•  son başvuru tarihinden sonra teslim edilen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
•  eserler her ilin AB Bilgi Bürosu\'nun yukarıda belirtilen adresine teslim edilecektir.
ÖDÜLLER
Yarışmada dereceye girecek öğrencilere şu ödüller verilecektir.
•    İLLERDE 1. AŞAMA SONUNDA VERİLECEK ÖDÜLLER:
•    Milli Eğitim Bakanlığınca tavsiye edilen kitaplardan seçilecek Avrupa -Türk yazarları kitap seti
l-pod
•    ULUSAL ÖDÜLLER:
•    Ulusal Ödül Töreni\'nde; illerde dereceye giren eser sahibi öğrenciler ve danışman öğretmenler Ankara\'ya davet edilecek ve kupa ve sertifika ile ödüllendirilecektir.
•    Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğüne layık görülen eser sahibi öğrenciler, danışman öğretmenleri ve ilk üç öğrencinin illerindeki MEB temsilcileri, Brüksel ve Paris Gezisi ile ödüllendirilecektir (toplam 9 katılımcı).
Kupa
Sertifika