120 Firma YAPItech 2008 Fuarında Ziyaretçi Bekliyor

Trabzon Dünya Ticaret Merkezi (TDTM)’nde 21 – 25 Mayıs 2008 tarihleri arasında ziyarete açık olan YAPItech 2008 Fuarında sektörde faaliyet gösteren 120 firma yeni ürünlerini ziyarete açtı. Fuarın açılışında bütün stantları gezen Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren, herkesin ziyaretçi olarak katılarak YAPItech fuarında ki ürünleri görmesini istedi.

Bu yıl 7. kez ADG Fuarcılık tarafından organize edilen Uluslararası düzeydeki YAPItech 2008 fuarında Karadeniz bölgesindeki firmalar yanında ulusal ölçekte da katılım oldu. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren, Türkiye’deki Yapı Ürünleri ve Teknolojilerini bir araya getiren fuarın mutlaka ziyaretçi olarak gezilmesi gerektiğine işaret ederek “ Özellikle kamu kurum ve kuruluşların satın alma bölümlerindeki teknik ekipler ile inşaat alanında faaliyet gösteren firma sahipleri ve teknik elemanlarının TDTM’deki YAPItech 2008 fuarını ziyaret etmelerini arzu ediyorum. Bölgemizdeki üretimleri bir arada görme ve yeniliklerden haberdar olmaları açısından sağlanan bu kolaylıklardan bilgi edinmiş olmak herkese ekonomik anlamda katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Trabzon’da fuarcılık sektörünün zor ve zahmetli şartlardan geçtiğine değinen Başkan Eren, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumun bölgedeki fuarcılık sektörünün gelişimine etki ettiğini savundu.

Her şeye rağmen Trabzon’da ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nin kurulmasının büyük bir şans olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “ Ancak sadece dört dörtlük bir fuar binasına sahip olarak fuarcılık sektörünü bölgemizde yaşatamayız. Mutlaka ziyaretçi olarak bölge halkının Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nde açılan fuarlara katılarak destek vermesi gerekiyor. Trabzon dünya Ticaret Merkezi’ne sahip olmak bir şans ama yaşatmak bize ve bölge halkına düşüyor. Birçok ekonomik maliyetlere girerek fuar alanında üretimlerini sergileyen firmalarımıza fuar süresince ziyaret yaparak destek vermeliyiz.” şeklinde konuştu.

120 firmanın yeraldığı YAPItech 2008 fuarında 23 firma yüzde 40 KOSGEB desteği aldı. Fuarın açılışını Trabzon vali yardımcısı Ali Şanlier, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren, Kaşüstü Belediye Başkanı Mustafa Çam, TTSO Fuar Komisyonu Başkanı ve Üyeleri ile davetliler ve firma sahipleri katıldı.

Fuar alanında  Kaçkar TV Trabzon Büro Müdürü Selman Uzun’da 3. kişisel resim sergisini açarak ziyaretçi ve katılımcıları sanatla buluşturdu.