Prof. Dr. Orhan Aydın'a 2008 Yılı Üstün Başarılı Genç Bilim Adamı Ödülü

  Yazı Boyutu - 14 +

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTS0) Başkanlık Başdanışmanı KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Aydın’ın akademik başarıları TTSO tarafından plaket ile kutlandı. Türkiye Bilimler Akademisi 2008 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü ve 2007 yılında da Ortadoğu Teknik Üniversitesi Prof. Dr Mustafa Parlar Vakfı eğitim ve Araştırma Vakfı Araştırma Teşvik ödülünü kazanan Prof. Dr. Orhan Aydın’ın bu başarıları Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren tarafından plaket ile ödüllendirildi.

Başkan M. Şadan Eren, Üç yıldan beri TTSO Başkanlık Başdanışmanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Orhan Aydın’ın bilim alanında gösterdiği başarısından ötürü gurur duyduklarını belirtti. Yönetim kurulu toplantısı öncesinde bir plaket sunulan Prof. Dr. Orhan Aydın’ın Trabzon ve bölge adına önemli çalışmalarda yaptığını ifade etti. KTÜ Mühendislik Fakültesi Makine Bölüm Başkanlığı görevini de başarıyla yürüttüğünü anımsatan Başkan M. Şadan Eren,  Prof. Dr. Orhan Aydın’ın KTÜ ile Trabzon iş dünyası arasında son dönemde gelişen işbirliğinde önemli katkıları olduğunu da kaydetti.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren, “KTÜ bölgenin önemli aktörlerinden biridir. TTSO ve KTÜ arasındaki işbirliği bölgenin kalkınması ve gelişmesinde önemli bir zemin yaratmaktadır. Başdanışmanımız Prof. Dr. Orhan Aydın gerek bugüne kadar bilim dünyasına verdiği katkıları, gerekse odamız aracılığı ile Trabzon ve bölgemizdeki işletmelere ve ekonomiye verdiği hizmetlerinden yönetim kurulu arkadaşlarım adına kutluyorum ”dedi.


Plaket töreninde konuşan TTSO Başkanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Orhan Aydın’da bilimsel çalışmalarında kendisine verilen ödüller ile mutlu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Orhan aydın, “ Akademik ödüllerin yanında TTSO tarafından takdir edilmek beni sonsuz mutlu etmiştir. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası iyi bir öngörü ile yakın zamanda başlattığı işbirliği ile bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılamıştır. KTÜ-TTSO işbirliği topluma daha faydalı çalışmaların ortaya çıkarılması ve desteklenmesi açısından çok önemsiyorum. Bugüne kadar gerçekleştirilen somut projeler önümüzdeki dönemde de sanayiye ve iş dünyasına artarak devam edecektir. Bu ortamın sağlanmasında ve iş hayatında bilimsel anlayışı rehber edinen Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası başkanı ve Yönetim Kurulu, meclisi ve üyelerine teşekkür ediyorum ”dedi.

 

 

    Fotoğraf Galerisi