Başkan Eren: ABİGEM Trabzon'a Kuruluyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren, AB- Türkiye İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ‘nin Trabzon’da kurulma çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Daha önce girişimlerde bulunulan ancak Türkiye’de dört şehirde açılan ABİGEM’in 2008 yılı içersinde Trabzon’a kazandırılacağını belirten Başkan Eren, “ ABİGEM ile bölgede ki KOBİ’ler olmak üzere tüm işletmeler güçlenecek ”dedi.

\"Trabzon\'da Mesleki Eğitim ve İş Dünyası\" konulu toplantıda ABİGEM konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Eren, merkezin işletmelerin kapasitelerinin gelişmesinde önemli bir bilgi kaynağı ağı olduğunu vurguladı.

ABİGEM’in Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında kurulacağını vurgulayan Başkan Eren, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de çalışmaya önemli bir desteği bulunduğunu açıkladı. TTSO’nun projeye 130 bin dolar, Avrupa Birliği’nin ise ABİGEM’in kuruluşuna 2 milyon dolar başlangıçta katkı koyacağını bildirdi.

ABİGEM’lerin iş dünyasına çeşitli eğitimlerin yanında uluslar arası alana yönelik ticarette bilgi paylaşımı ve danışmanlık gibi hizmetlerde bulunacağını ifade eden Başkan Eren, “  Bu merkezin çalışması için finansmanı ilk planda kurumlar olarak bizler sağlayacağız. Ama belirli bir düzeye geldikten sonra, 2 veya 3 yıl sonra bu merkezden iş dünyasına yapılacak hizmetlerde küçük katkı payları alınarak finansman döngüsü sağlanacaktır” diye konuştu.

Başkan M.Şadan Eren, Uluslar arası ticarette ve özellikle Avrupa Birliği ile gerçekleştirilecek olan özel ticarette özel sektöre  önemli bir bilgi ağı olan ABİGEM ile bölgedeki işletmelere aşağıdaki hizmetlerin sunulacağını ileti.

• İhracatı Geliştirme
• İş geliştirme
• Pazarlama Yönetimi
• Finans Yönetimi
• Girişimcilik konularında danışmanlık ve eğitim hizmetleri verilecektir.