Meslek Komiteleri 4. Kez Toplandı

TTSO- Başkan Eren, dördüncüsü gerçekleştirilen Müşterek Meslek komiteleri toplantısında, üyeler ile toplantılar yapmayı iç içe bir çalışma sistemi oluşturmak için çok önemsediklerini söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) “Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı” geniş bir katılımla Ali Osman Ulusoy toplantı salonunda yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren, dördüncüsü gerçekleştirilen toplantıya katılım sağlayan komite üyelerine teşekkür ederek açış konuşmasına başladı.

Meslek komitelerinin tüm seçilmiş üyelerinin, Mart ve Eylül aylarında olmak üzere yılda iki defa yasa gereği toplanmak zorunda olduğunu açış konuşmasında anımsatan Başkan Eren, sözlerine şöyle devam etti

“Şunu açıkça ifade etmek isterim ki; biz Oda olarak bu toplantıları bir zorunluluk olarak görmüyoruz. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyeleri ile ilişkilerine yeni bir boyut kazandıracağına inandığımız bu tür toplantıları, meslek komitelerimizle iç içe bir çalışma sistemi oluşturmak için iyi bir fırsat olarak görüyoruz. Onun için bugün tekrar sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduk.

Bugün gerçekleşecek olan toplantımızda; İlimiz ve ülkemiz ekonomisi ile ilgili bazı gelişmeleri sizlerle paylaşmak ve sonrasında sizleri dinlemek arzusundayız.”

Daha sonra, Başkan Eren, “Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı” program akışına göre, “ Genel seçimler sonrasında Trabzon ve Türkiye Ekonomisi’nde son durum ve TTSO’nun çalışmaları” konusunda bilgi verdi.

Ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ersan BOCUTOĞLU, “Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Karadeniz Teknik Üniversitesi- Sanayi işbirliği, Teknoloji Geliştirme Bölgesi: Neredeyiz, Ne yapmalıyız?” konularında bir sunum yaptı

Toplantıda daha sonra, TTSO Web Sayfası ve Bilgisayar altyapısı konusunda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Namık SOMEL,

TTSO Proje Koordinasyon Ofisi çalışmaları, AR-GE ve Yenileşim konusunda Prof. Dr. Orhan AYDIN,

Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde son durum hakkında Beşikdüzü OSB Müdürü Kudret ARSLAN birer konuşma yaptı.

Toplantının son bölümünde de müşterek meslek komiteleri üyeleri çeşitli konulardaki düşüncelerini gündeme getirdiler.