TTSO Van Fuarında

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO ) Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Öztürk ve Erkut Çelebi, Van Valiliği, Belediye Başkanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl 14\'üncüsü düzenlenen Van Asya İpek-yolu Turizm, Ticaret ve Sanayi Fuarının açılış törenine katıldı. fuara, İran ve Azerbay-can da dahil olmak üzere yurt içi ve yurt dışından 125 firmanın katıldı.

Fuarın Van\'ın sosyal yaşamına büyük katkı verdiğini belirten TTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk,\" Anadolu\'nun en ücra köşesinde dahi fuarlar halkın ilgisini çekiyor. Sadece sosyal yaşama değil,  ticari ve ekonomik ilişkilerinde kuvvetlenmesine fuarlar öncü oluyor. Trabzon’un fuarlar ve kongre deneyimi çevremizdeki iller ile paylaşmakta ve desteklemekteyiz\" dedi. Van Ticaret ve Sanayi Odası standını gezen TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Öztürk ve Erkut Çelebi burada  Van TSO Yönetim Kurulu üyesi Tahir Abi ve Van TSO Meclis Üyesi Ata Duman ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundular.

HİSARCIKLIOĞLU : İPEKYOLU CANLANACAK

Van’daki Fuara katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, tarihi ipek yolunun canlandırılması için tarihin, Türkiye\'ye yeniden bir fırsat sunduğunu söyledi.

Bu fırsatın Çin\'le batı arasındaki kara yolu nakliyeciliği, taşımacılığının geçeceği tek ülkenin Türkiye olarak gösteren Başkan Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu : “Bu fırsatı iyi değerlendirirsek o zaman Türkiye, gerçek işlevini yapacaktır. Bu çerçevede Van da zenginlikten refahtan payını almış olacak. Bu bir tarihi fırsat, bunu kaçırmamız lazım.\"

Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler fuarın açılış kurdelesini keserek, katılımcı firmaları ziyaret ettiler.