Kuban Eyalet Valisi Takchev’den Trabzon’a davet

Rusya Federasyonu’nun Krasnodar Eyaleti Valisi Alexsander Nikoloyevich Tkachev, 20-23 Eylül tarihleri arasında, bu yıl 6.’sı gerçekleştirilecek olan ‘Kuban-2007 6. Uluslar arası Yatırım Forumu’na, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren ile Trabzon Valisi Nuri Okutan’a özel davette bulundu.
    Krasnodar Eyalet Valisi Tkachev’in özel davetini, Rusya Federasyonu Trabzon Konsolosu Oleg Loginov, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren’i ziyaret ederek sundu. Konsolos Loginov, Krasnodar Valisi Tkachev’in Trabzon Valisi Nuri Okutan ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren’i konuk etmekten büyük mutluluk duyacağını iletti.

Krasnodar Eyalet Valisi Aleksander Nikolayevic’in Başkan M. Şadan Eren’e gönderdiği davette, “Krasnodar Bölgesi ile Türkiye Cumhuriyeti arasında gelişen ekonomik işbirliği ile doğrudan ilgilendiğinizi bilerek ve ülkelerimiz arasında dostane ilişkilerin kuvvetlenmesi adına, sizi 20 Eylül 2007’den 23 Eylül 2007’ye kadar Soçi’de yapılacak olan, 2014 Kış Olimpiyatları’na ev sahibi şehir Soçi’de Uluslararası Yatırım Forumu’na onur konuğu olarak davet etmekten kıvanç duyarım.” sözlerine yer verildi.

Krasnodar Bölgesi Yönetimi uluslararası ve bölge için dış ekonomik işbirliklerinin geliştirilmesi konusuna çok büyük önem verdiği belirtilen yazıda, \"Yıllardır Türkiye, Krasnodar Bölgesi’nin önemli dış ticaret ortaklıklarından biri olarak kaldığına\" vurgu yapıldığı anımsatılarak, \"ticaret hacmi artışında pozitif eğilim ve dahası 2006 Eylülünde, İstanbul’da delegasyonlar tarafından karşılıklı ziyaretlerin sayılarının arttığına, aktif ilişkilerin geliştiğine tanık olunduğu için, Krasnodor Bölgesi’nin ekonomik potansiyelinin sunumunun göstergelerinden biri olmuştur.” denildi.

Krasnodar Eyalet Valisi Aleksander Nikolayevic’in davet yazısının devamında şu görüşlere yer verildi:

“Forum Kuban Rusya Federasyonu Hükümeti’nin desteği ile gerçekleştirilmektedir. Organizasyon aşağıda adı geçen kurumların eşgüdümünde gerçekleştirilmektedir: Rusya Federasyonu Başkanı’nın Güney Federal Bölgesi’ndeki tam yetkili temsilcisi, Rusya Federasyonu Ticaret ve Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası ve Krasnodar Bölge Yönetimi.     Uluslararası arenada en üst derecede iletişim için yaratıcılık,  üretken ekonomik bağlantıların yaratılması, yatırım faaliyetleri için koordinasyon ve kalkınma mekanizmalarında özel devlet ortaklığı Forum’un amaçlarıdır.

Eminim ki, şahsınızın Türk Delegasyonu üyeliğine katılımınız, Türkiye Cumhuriyeti iş dünyasının, önümüzdeki bu etkinliğe ilgi duyması konusunda oldukça büyük önem arz edecektir.  Türk Delegasyonu tarafından ziyaret organizasyonunun düzenlenmesi ve desteklenmesi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu DEIK içerisinden bir personelin görevlendirilmesi yoluyla gerçekleştirilebilir. Krasnodar Bölge Yönetimi’nin, Soçi’de 20–23 Eylül tarihleri arasındaki konaklama masraflarınızı karşılayacağını bildirmekten memnuniyet duymaktayım.

Hiç şüphesiz Türk delegasyonunun ve sizin Forum’un çalışmalarına şahsi katılımınız, gelecekteki işbirliği imkanlarına ve Kuban ile Türk iş dünyasının potansiyel ortaklarla birlikte yeni irtibat noktaları bulmalarına imkan sağlayacaktır.”

Başkan Eren : “Trabzon hazırlanıyor”

Krasnodar Eyalet Valisi Tkachev’in özel daveti için konsolos Loginov’a teşekkür eden Başkan Eren “ 6. Kuban 2007- Uluslararası Yatırım Forumu”nu takip ettiklerini,  TOBB-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun bir heyet ile foruma katılacaklarını bildirdi.

Forumun ardından Trabzon’dan iş adamları heyetinin Krasnodar eyaletinde inceleme gezisi için TTSO’nun hazırlıkları başlattığını bildirdi.

‘2014 olimpiyatlarından Trabzon da pay almalı’

Krasnodar’da yapılacak olan 2014 Kış Olimpiyatları için kamu ve özel sektör yatırımının 30 milyar dolar olarak öngörüldüğünü anımsatan Başkan Eren, özellikle başta müteahhitlik ve inşaat ürünleri sektörlerinin Krasnodar’da görüşmelerde bulunmasına öncülük edeceklerini iletti. TTSO’nun bu konuya odaklanmış olduğunu vurgulayan Başkan Eren, “ Krasnodar ve Sochi Ticaret ve Sanayi Odaları ile odamız arasında kardeş oda ilişkisi var. Dışa açılan bu şehirlerin ilk günlerinden beri gerek Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası kurum olarak, gerekse üyelerimiz her zaman dostluk içinde ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı sağladı. 2014 Olimpiyat hazırlıklarını sürdüren komşumuza tüm bilgi birikimi ve tecrübemizi iş dünyası olarak vermeye hazırız.”dedi.

“Krasnodar hızlı gelişiyor”

Başkonsolos Loginov, Rusya Fedarasyonu’nda en hızlı gelişen Moskova ve St.Petersburg’un ardından Krasnodar Bölgesi’nin geldiğini söyledi. Başarılı projeler ile Türk müteahhitlerin Rusya Federasyonu’nun kalbini fethettiğini ileterek, foruma müteahhitlik sektörünün ilgi göstermesini istedi.