Rakamlarda, Trabzon pahalı bir şehir değil

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren, Trabzon’un pahalı bir şehir olarak gösterildiğini, bunun gerçek olmadığını söyledi. Rakamlara bakıldığında, normal değerlerde bulunduğunu, hatta birçok konuda eşdeğer şehirler ile kıyaslandığında Trabzon’un orta sınıf halkın rahatlıkla yaşayabileceği bir kent olduğunun altını çizdi. Başkan Eren, Trabzon’a yakıştırılan “Pahalı” kimliğinin bütün kent paydaşları ile birlikte yenileceğini ileri sürerek, “Bürokratlar Trabzon’a tayin olduklarında endişe duyuyorlar. Aksine Trabzon’un, söylenildiği kadar pahalı bir kent olmadığı rakamlara bakıldığında görülecektir” dedi.

Trabzon Emniyet Müdürü Arif Akkale, yakın çalışma arkadaşları Bülent Bakış (Emniyet Müdür Yardımcısı), Necati Ekici ( Emniyet Müdür Yardımcısı ), Ercan Demir (Emniyet Amiri) ve Ahmet Yılmaz (Özel Kalem Müdürü) ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. Görüşmede, Trabzon Emniyeti’nin yakın dönemde gösterdiği başarıyı kutlayan Başkan Eren, Emniyet Müdürü Akkale ve ekibine teşekkür etti.

Trabzon’a başarılı bürokratların herhangi bir kaygı duymadan gelebileceğini ifade eden Başkan Eren, Trabzon’un yaşam için tercih edilebilir bir kent ölçeğinde olduğunu vurguladı. Trabzon’da lojman sorunu yaşanmaması için geleceğe yönelik önlemler alınmasına çalıştıklarını da kaydeden Başkan Eren, “Trabzon’un eğitimden sağlığa, ulaşımdan sanayiye, kültür ve sanat aktivitelerinden modern yaşama uzanan geniş bir yelpazede güçlü bir altyapısı bulunuyor. ‘Dünya kenti Trabzon’ sloganını hep birlikte çalışarak kazanacağız. İyi yönlerimizi daha çok görmeliyiz, anlatmalıyız” şeklinde konuştu.
Trabzon Emniyeti’nin halkla güçlü bir iletişim kurma başarısı gösterdiğini söyleyen Başkan Eren, daha sonra Emniyet Müdürü Akkale’ye Trabzon’un daha güzel bir görünüm kazanması için çeşitli konularda dayanışmaya ihtiyaç olduğunu belirterek önerilerde bulundu.

“TTSO’dan büyük destek görüyoruz”

Görüşmede Trabzon Emniyet Müdürü Arif Akkale, sekiz aylık bir çalışma dönemini geride bıraktığını belirterek, en büyük desteği TTSO’dan gördüğünü anımsattı. Sivil Toplum Örgütleri’nin bir toplumun kılcal damarları olduğunu vurgulayan Müdür Akkale, yakın işbirliğini her zaman koruyacaklarını ifade etti. Yapılan çalışmaların topluma hizmet amacı taşıdığını, bu nedenle toplumun sesine kulak verdiklerini, ST֒lerin önerilerine her zaman açık olduklarını bildirdi.

“Ciddi personel desteği aldık”

Emniyet Müdürlüğü ve TTSO görüşmesinde bir gazetecinin, ‘Personel açığı hizmetleri aksatıyor mu?’ şeklindeki bir soruya Emniyet Müdürü Akkale, Trabzon Emniyeti’nde personel sıkıntısı yaşamadıkları söyledi. Akkale, “Aksine son dönemde ciddi personel desteği aldık. Herhangi bir sorunumuz bu alanda yoktur” şeklinde yanıtladı.
‘Trabzon Emniyeti’nden ayrılmak isteyenler var!’ şeklindeki diğer bir soruya da, Akkale, “Gelmek isteyenler var!’ şeklinde yanıt verdi.