Ulusal çay konseyi

TTSO, TTB ve OF TSO tarafından dört ayda bir yapılan Müşterek Oda-Borsa Toplantılarına Rize\'de devam edildi. Dedeman Otel\'de ev sahipliğini Of TSO\'nun yaptığı toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Arslantürk, Of TSO Meclis Başkanı Zühal Akyüzlü, Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral ve yöneticilerin yanı sıra, Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu, Ardeşen TSO, Pazar TSO ve Çaysiad Yöneticileri de konuk olarak katıldı. Toplantıda özellikle, Ulusal Çay Konseyi\'nin kurulması ve Rize\'de açılmasına karar verilen Çay İhtisas Gümrüğü konuları detaylı olarak masaya yatırıldı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren başkanlığında toplanan Oda-Borsa yöneticileri 1.5 saat süren toplantı sonunda Ulusal Çay Konseyi\'nin oluşumu için en kısa zamanda harekete geçme kararı aldı. Toplantı sonunda Of TSO Yönetimi tarafından konuk başkan ve yöneticilere bir yemek verildi. Yemekte bir konuşma yapan Of TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral, toplantının yararlı geçtiğini ve alınan kararın en kısa zamanda harekete geçireleceğini söyledi. Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Arslantürk yeni oluşturulan Ulusal Fındık Konseyi\'nin daha önceden Zeytin ve Pamukda oluşturulan oluşumların öncüsü olacağına işaret ederek, Fındığın, iç piyasada önder rolü oynayan bir ürün olduğunu ve bu vesileyle bir adım önde bulunduğuna dikkat çekti. Arslantürk ayrıca, Ulusal Çay Konseyi\'nin oluşturulabilmesi için Çaykur\'un mutlak surette bu oluşumda yer alması gerektiğini de sözlerine ekledi. Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu Başbakan Erdoğan\'la yaptıkları görüşmede bu işin bir noktadan çözüme kavuşturulması gerektiğini belirterek \" Türkiye\'de Çayın merkezi Rize\'dir. Dolayısıyla bu gümrüğün Rize\'de kurulması gerekirdi. Biz bu oluşumla kaçak çayı Türkiye\'ye sokmayacağız. Ama burada bize sizlerde yardımcı olacaksınız. Rizeli\'de yanlış olmaz, olmayacaktır da\" diye konuştu. Çay Sanayicisi İş adamları Derneği (ÇAYSİAD) Başkanı Rahmi Üstün de Kaçak çayın önlenebilmesi için hep birlikte hareket etmeleri gerektiğinin altını çizerek, \" Eğer birlikte olmazsak bu işi çözemeyiz. Çay İhtisas Gümrüğü\'nün Rize\'de kurulması fikri bizleri de mutlu etmiştir. Şimdi Ulusal Çay Konseyi\'ni de acilen kurmalıyız\" dedi.