Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Fire ve Zayiat Oranları : T


 A  B  C-Ç  D  E-F  G-H-I  K  L  M  N-O  P  S  T  U-Ü-V  Y-Z

Tuz:yazın %3 Kışın %4-5 Fire verir. K.20.10.956-16.3.966

Turşu:%1 perakende %5 4.1.967-14.2.968

Tiner:Top %2 Perakende %3 Fire ve Zayiat Ka: 6.11.968

Terebantin:Top %2 Perakende %3 Fire ve Zayiat Ka: 6.11.968

Torba ”naylon”:%5 17.11.971 Tarihli karar

Tuğla:Motorla Trabzon’a getirilip satılan tuğlada kamyonla motora nakliye sırasında %5 kamyonla depoya taşınmada %25ve satışa arz sırasında 52,5 olmak üzere %10 zayiat verebileceği Ka.kararı:12.3.975

(Karadan nakliye %2 )30.12.81-6

Tomruk:Çam ve Köknar tomruklarının hızarla biçilerek kereste haline getirilmesinde fire oranı %25 (26.9.1980 karar)

Tomruk:Çam ve köknar tomruklarının hızarla biçilerek kereste haline getirilmesinde fire oranı %25 (26.9.1980 karar)

Telli Peyniri:Perakende satışlarda toplam %5 fire ve zayiat verir.(21.1.1987/50 Y.K.K)

Tere yağ(Sade yağ Bölümü):Perakende satışlarda toplam %2 fire ve zayiat vermesi normaldir.21.1.1987/50 Y.K.K.

Telli Peynir:100 kg. sütten yağlılık oranına göre 7-9 kg. telli peynir elde edilmesi normaldir.(20.11.96-51)Y.K.K.

Transmisyon çeliğinden türetimi Fire ve Zayiatı:Kesilme ve dış açılma işlerinden dolayı %4-5 zayiat 24.05.2005-12 Y.K.K

“Tuz Firesi:Ankara Sanayi Odası 13.2.1980 Tarih 13. Sayılı Y.K.K.

1-Tuz’un tuzladan taşıt aracına yüklenmesi,

2-Tuzladan kullanma yerine taşınması,

3-Kullanma yerinde depoya boşaltılması,

4-kullanılmaya alınıncaya kadarki bekletilmesi

5-Depodan işletmeye verilmesi safhalarında tuzun evsafına ve mevsim şartlarına göre fire oranı %6-%8

Tuz yataklarından alınarak yıkanıp,fırınlama,ambalajlanarak Piyasaya sürülünceye kadarki işlemler neticesinde de  1 kg. tuzun %20 %25 oranında Fire verebileceği odamıza 23.12.982 tarihli yazı ile bildirildi.”
facebook Finans